Vrappide  koolitus

Koolituskava

Oskus valmistada ise vrapi lamesaia ja seda kahel erineval viisil, oskus valmistada krõbedat ja mahlast liha vrapi vahele, et mitte enam osta külmutatud pooltooteid, on täiesti sinu käeulatuses ja imelihtne. Veelgi enam, oskus teha ise kastmeid ja majoneesi, mis rikastavad sinu vrappe olulisel määral. Kui soovid seda kõike osata, siis see koolitus on just sinule.

Koolitusel õpime vrappe rullima, valmistame ja küpsetame naturaalseid, krõbedaid ja mahlaseid  vrappe ja lihtsaid juustu tacosid. Teeme kahte sorti vrapi saia algusest lõpuni, mõnusad kastmed vrappide ning krõbedad lihad vrapi vahele. Valmistame ka taimse täidisega vrappe. Tacode täidiseks teeme veise hakklihast mõnusa vüritsika täidise värskendava kastmega.

Valmistamisele tulevad:

  • Õhukese vrapi taigna  valmistamine
  • Täidisega lameleiva valmistamine
  • Kreekapärase kastme tadžiki valmistamine
  • Isetehtud majoneesi valmistamine
  • Vrapi saiade vormimine ja küpsetamine
  • Krõbeda kana valmistamine kanakintsulihast
  • Kõrbedad sealihapalad vrapi vahele
  • Feta- spinati täidisega taime vrapp

Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele, samuti jahimeestele.  Eelnevaid teadmisi ei ole eelnevalt nõutud.

Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.

Koolitus kestab 4-5 tundi.

1Õppekava nimetusVrappide valmistamise koolitus
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕppija valmistab erinevate segude, täidiste maitsvaid vrappe
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – vrappide valmistamist õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht5 tundi, kõik tunnid on praktilised
6EesmärkÕppija on omandanud vrappide ja nende täidiste  valmistamise põhimõtted. Oskab valida sobivat toorained, maitse- ja lisaaineid ning lisandeid. Valmistab vrappe retsepti alusel ning oskab kuumtöödelda.
7Õppe sisuKoolitusel käsitletavad teemad: Vrapi taignate valmistamine, rullimine ja küpsetamine  maitseainete valik ja maitsestamineLisandite valik ja ettevalmistus;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;mahlaste lihatäidiste valmistaminevrappide kokkupanek
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.  
9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.  
11Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldusErialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.
12Õppekava alus 
Scroll to Top