Koolituskava
Oskus valmistada ise vrapi lamesaia ja seda kahel erineval viisil, oskus valmistada krõbedat ja mahlast liha vrapi vahele, et mitte enam osta külmutatud pooltooteid, on täiesti sinu käeulatuses ja imelihtne. Veelgi enam, oskus teha ise kastmeid ja majoneesi, mis rikastavad sinu vrappe olulisel määral. Kui soovid seda kõike osata, siis see koolitus on just sinule.
Koolitusel õpime vrappe rullima, valmistame ja küpsetame naturaalseid, krõbedaid ja mahlaseid vrappe ja lihtsaid juustu tacosid. Teeme kahte sorti vrapi saia algusest lõpuni, mõnusad kastmed vrappide ning krõbedad lihad vrapi vahele. Valmistame ka taimse täidisega vrappe. Tacode täidiseks teeme veise hakklihast mõnusa vüritsika täidise värskendava kastmega.
Valmistamisele tulevad:
- Õhukese vrapi taigna valmistamine
- Täidisega lameleiva valmistamine
- Kreekapärase kastme tadžiki valmistamine
- Isetehtud majoneesi valmistamine
- Vrapi saiade vormimine ja küpsetamine
- Krõbeda kana valmistamine kanakintsulihast
- Kõrbedad sealihapalad vrapi vahele
- Feta- spinati täidisega taime vrapp
Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele, samuti jahimeestele. Eelnevaid teadmisi ei ole eelnevalt nõutud.
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab 4-5 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Vrappide valmistamise koolitus |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevate segude, täidiste maitsvaid vrappe |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – vrappide valmistamist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 5 tundi, kõik tunnid on praktilised |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud vrappide ja nende täidiste valmistamise põhimõtted. Oskab valida sobivat toorained, maitse- ja lisaaineid ning lisandeid. Valmistab vrappe retsepti alusel ning oskab kuumtöödelda. |
7 | Õppe sisu | Koolitusel käsitletavad teemad: Vrapi taignate valmistamine, rullimine ja küpsetamine maitseainete valik ja maitsestamineLisandite valik ja ettevalmistus;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;mahlaste lihatäidiste valmistaminevrappide kokkupanek |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Erialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus |