Magusad koolitused kõigile

Toidukoolitused algajatele ja hobikokkadele

Eesti ja Euroopa parimatelt kondiitritelt

Veebikoolitus „Minidesserdid algajale“

Minidesserdid on küll pisikesed, aga mitmekihilised ja pakatavad maitsetest!

Öeldakse, et heas desserdis on 5 kihti: marjased, kreemised, muredad, krõbedad, pähklised, vahused jne. Mitu head kihti koos loovad väikese desserdi sisse imelise harmoonia, mis rõõmustab maitsemeeli.

Nii võib esmapilgul näida, et elemente on retseptides palju. Tegelikkuses ükski element omaette ei tundu pärast veebikoolituse läbimist enam üldsegi keeruline. Juhendaja seletab lahti iga retsepti osa kõige olulisemad aspektid ja näitab ette, kuidas see täpselt valmib.

Siin koolitusel ei õpi sa lihtsalt minidessertide tegu, vaid saad tugeva baasi ja teadmised mitmete väga oluliste kondiitriteemaliste elementide osas.

Minidesserdi koolitusel õpid sa:

Kuidas teha mahlakat biskviiti, mis ei vaja immutamist.

kuidas teha mousse´i (suus sulav vaht) ja karamelli;

kuidas teha krõbedaid, mitte murenevaid põhjasid – nii muredat küpsisepõhja kui ka krõbedat põhja;

kuidas teha ja külmutada siidist džemmi;

kuidas panna kõik need kihid kokku ja kasutada silikonvormi;

kuidas teha glauuri ja katta sellega koogikesi;

kuidas koogikesi säilitada.

Sealjuures saab õppija teha kõiki koogi sisusid omas tempos, vajutades paus nupule ja vaadates vajalikku osa korduvalt uuesti. Loomulikult on videotega kaasas põhjalik teoreetiline materjal ja põhjalik retsept, mis toetab ja kordab videos nähtut.

Veebikoolitusel veendud, et ühe minidesserdi tegemine ei ole üldse raketiteadus!

Siit veebikoolituselt saad töökindlad retseptid, mida saab lihtsa vaeva ja kergete muudatustega täiendada, et arendada edasi juba järgmisi maitsekombinatsioone.

Varu dessertide tegemiseks kindlasti 2-3 päeva, sest osad elemendid vajavad vahepeal külmutamist.

Veebikoolitus sobib nii hobikokkajale, kondiitrile kui ka algajatele.

Veebikoolituse hind sisaldab:

  • aastast ligipääsu õppekeskkonnale, kus on lihtsasti jälgitavad õppevideod ja retseptid
  • soovijatele ka koolitaja tagasisidet ligi 15 minutit  

Koolitus kestab 2,5 tundi.

1Õppekava nimetusVeebikoolitus „Minidesserdid algajale“
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕppija valmistab kolme erinevat minidesserti: vaarika ja pistaatsia, troopilist piimašokolaadiga ja banaanikaramelli-vanilli.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedSihtgrupp – kõik minidessertide tegemist õppida soovijad. Dessertide valmistamiseks on vajalikud köök, tooraine retsepti alusel ja koolituse jälgimiseks netiühendusega arvuti või nutiseade.
5Õppe kogumaht10 astronoomilist tundi, sh 4 tundi iseseisvat õpet e-õppe keskkonnas ja 6 tundi praktikat oma köögis.
6EesmärkÕppija on omandanud kolme minidesserdi valmistamise põhimõtted, valmistab iseseisevalt nii biskviidid, krõbedad kihid, glasuurid, täidised kui ka viimistleb korrektsed desserdid.
7Õppe sisuÕppija mõtleb kaasa minidessertide tegemise põhimõtteid käsitleva õppevideoga ning valmistab videotes näidatud tooteid, jälgides retsepti. Õppija, kes soovib veebikoolituse läbimise kohta tunnistust, pildistab valminud tooteid ja saadab foto koolitajale tagasiside saamiseks. Vajadusel annab koolitaja tagasisidet ühe korra veel, et toetada kvaliteetsete maiustusteni jõudmist. Koolitusel käsitletavad teemad: biskviitide küpsetamine;džemmi keetmine ja külmutamine;liivatainast küpsisepõhja valmistamine;krõbe põhi desserdile;karamelli valmistamine;mousse´i valmistamine;minidesserdi kokkupanek;desserdi glasuurimine ja viimistlemine;minidessertide säilitamine ja säilivus.
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub õppija köögis, vajalikud vahendid: töölaud, ahi, külmik, termomeeter, mikser, saumikser, väikevahendid, silikoonvormid. Vajalik tooraine on ära toodud e-õppe keskkonnas retseptides, mille hulgast õppija saab koolituse käigus valida.
9Õppematerjalide loendE-õppe keskkond veebis sisaldab õppevideosid, mida saab aasta jooksul vaadata, ning retsepte.
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidÕppija, kes soovib lõpetada veebikoolituse tunnistusega, esitab maiustust fotodel. Koolitaja annab tagasiside enamasti viie tööpäeva jooksul.   Õppijale, kes fotosid korrektsetest veebikoolituse jooksul valmistatud maiustustest ei esita, väljastatakse soovi korral tõend.  
11Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldusKondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.
12Õppekava alus
Scroll to Top