Antud veebikoolituse läbimisel valmistad graatsilised ja maitsvad kohupiimaluiged! Sealhulgas õpid tegema keedutainast, pritsima seda nii, et saaks valmistada luiged, ja seejärel ka ilusasti pritsitavat ning maitsvat kohupiimakreemi. Luikede valmistamiseks kulub kokku umbes 2 tundi.
Keedutainategu ei vaja erilisi töövahendeid ega toorainet. Kõik on lihtsasti poodidest kättesaadav ja tuntud kodune tooraine.
Veebikoolitus sobib nii hobikokkajale kui ka algajatele.
Veebikoolituse hind sisaldab:
- aastast ligipääsu õppekeskkonnale, kus on lihtsasti jälgitavad õppevideod ja retseptid
- soovijatele ka koolitaja tagasisidet ligi 15 minutit
Koolitus kestab 20 minutit.
1 | Õppekava nimetus | Veebikoolitus „Kohupiimaluiged“ |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab kohupiimaluikesid. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Sihtgrupp – kõik kohupiimaluikede tegemist õppida soovijad. Luikede valmistamiseks on vajalikud köök, tooraine retsepti alusel ja koolituse jälgimiseks netiühendusega arvuti või nutiseade. |
5 | Õppe kogumaht | 2,5 astronoomilist tundi, sh 30 minutit iseseisvat õpet e-õppe keskkonnas ja 2 tundi praktikat koduses köögis. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud kohupiimaluikede valmistamise põhimõtted, valmistab iseseisevalt keedutaina, pritsib selle, küpsetab, vormib luiged ning kaunistab kreemiga. |
7 | Õppe sisu | Õppija mõtleb kaasa kohupiimaluikede tegemise põhimõtteid käsitleva õppevideoga ning valmistab videos näidatud toodet, jälgides retsepti. Õppija, kes soovib veebikoolituse läbimise kohta tunnistust, pildistab valminud toote ja saadab foto koolitajale tagasiside saamiseks. Vajadusel annab koolitaja tagasisidet ühe korra veel, et toetada kvaliteetsete maiustusteni jõudmist. Koolitusel käsitletavad teemad: keedutaina valmistamine;keedutaina pritsimine;luikede küpsetamine;kreemi valmistamine ja luikede kokkupanek. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub õppija köögis, vajalikud vahendid: töölaud, ahi, külmik, väikevahendid, pritskott ja tülled. Vajalik tooraine on ära toodud e-õppe keskkonnas retseptis. |
9 | Õppematerjalide loend | E-õppe keskkond veebis sisaldab õppevideot, mida saab aasta jooksul vaadata ning retsepti. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Õppija, kes soovib lõpetada veebikoolituse tunnistusega, esitab maiustust fotodel. Koolitaja annab tagasiside enamasti viie tööpäeva jooksul. Õppijale, kes fotosid korrektsetest veebikoolituse jooksul valmistatud maiustustest ei esita, väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |