75-minutilise veebikoolituse läbimisel valmistad 5 erinevat juuretisega leiba!
Veebikoolitus sobib nii hobikokkajale, pagaritele kui ka algajatele.
Veebikoolituse hind sisaldab:
- aastast ligipääsu õppekeskkonnale, kus on lihtsasti jälgitavad õppevideod ja retseptid
- soovijatele ka koolitaja tagasisidet ligi 15 minutit
Koolitus kestab 1,5 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Veebikoolitus „Juuretisega leib“ |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab viite leiba: peenleib, koriandri leib, kõrvitsasepik, rukkileib ja rukkisegaleib. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Sihtgrupp – kõik juuretisega leiva tegemist õppida soovijad. Tortide valmistamiseks on vajalikud köök, tooraine retsepti alusel ja koolituse jälgimiseks netiühendusega arvuti või nutiseade. |
5 | Õppe kogumaht | 8,5 astronoomilist tundi, sh 1,5 tundi iseseisvat õpet e-õppe keskkonnas ja 7 tundi praktikat oma köögis. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud viie erineva leiva valmistamise põhimõtted ning valmistab leivad iseseisvalt. |
7 | Õppe sisu | Õppija mõtleb kaasa leiva tegemise põhimõtteid käsitleva õppevideoga ning valmistab videotes näidatud tooteid, jälgides retsepti. Õppija, kes soovib veebikoolituse läbimise kohta tunnistust, pildistab valminud tooteid ja saadab foto koolitajale tagasiside saamiseks. Vajadusel annab koolitaja tagasisidet ühe korra veel, et toetada kvaliteetsete maiustusteni jõudmist. Koolitusel käsitletavad teemad: Juuretise valmistamine, paljundamine Rukkileiva taina valmistamine, kääritamine, kergitamine ja rukkileiva küpsetamine Keedu valmistamine, keeduga peenleiva valmistamine Leibade jaoks kaunistustaina ja kaunistuselementide valmistamine, leibade kaunistamine |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub õppija köögis, vajalikud vahendid: töölaud, ahi, külmik, termomeeter, tainasegamismasin, väikevahendid. Vajalik tooraine on ära toodud e-õppe keskkonnas retseptides, mille hulgast õppija saab koolituse käigus valida. |
9 | Õppematerjalide loend | E-õppe keskkond veebis sisaldab õppevideosid, mida saab aasta jooksul vaadata, ning retsepte. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Õppija, kes soovib lõpetada veebikoolituse tunnistusega, esitab maiustust fotodel. Koolitaja annab tagasiside enamasti viie tööpäeva jooksul. Õppijale, kes fotosid korrektsetest veebikoolituse jooksul valmistatud maiustustest ei esita, väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Pagarialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |