1,5-tunnise veebikoolituse läbimisel valmistad kaks uhket torti pidupäevaks!
Kuigi elemente on retseptides palju, siis ükski element omaette ei tundu pärast veebikoolituse läbimist enam keeruline. Juhendaja seletab lahti iga retsepti osa kõige olulisemad aspektid ja näitab ette, kuidas see täpselt valmib. Teeme kake erinevat biskviiti, džemme, toorjuustukreeme, juustukooki, šokolaadikreemi. Samuti õpetame neid kõiki tordi osasid korrektseks tordiks kokku ehitama ning viimistlema. Veebikoolitusel veendud, et ühe korrektse ja maitsva tordi ehitamine ei ole üldse raketiteadus!
Siit veebikoolituselt saad töökindlad retseptid, mida saab lihtsa vaeva ja kergete muudatustega täiendada, et arendada edasi juba järgmisi maitsekombinatsioone.
Varu tortide tegemiseks kindlasti 2-3 päeva, et kõik vahekihid saaksid stabiliseeruda ja kokku tuleks ilus korrektne tort.
Veebikoolitus sobib nii hobikokkajale, kondiitrile kui ka algajatele.
Veebikoolituse hind sisaldab:
- aastast ligipääsu õppekeskkonnale, kus on lihtsasti jälgitavad õppevideod ja retseptid
- soovijatele ka koolitaja tagasisidet ligi 15 minutit
Koolitus kestab 1,5 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Veebikoolitus „Biskviittort pidupäevaks“ |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab kahte torti: kirsi-kookose ja piparkoogi-jõhvika. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Sihtgrupp – kõik biskviittortide tegemist õppida soovijad. Tortide valmistamiseks on vajalikud köök, tooraine retsepti alusel ja koolituse jälgimiseks netiühendusega arvuti või nutiseade. |
5 | Õppe kogumaht | 3,5 astronoomilist tundi, sh 30 minutit iseseisvat õpet e-õppe keskkonnas ja 3 tundi praktikat oma köögis. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud kahe biskviittordi valmistamise põhimõtted, valmistab iseseisevalt nii biskviidid, täidised kui ka viimistleb korrektse tordi. |
7 | Õppe sisu | Õppija mõtleb kaasa biskviittortide tegemise põhimõtteid käsitleva õppevideoga ning valmistab videotes näidatud tooteid, jälgides retsepti. Õppija, kes soovib veebikoolituse läbimise kohta tunnistust, pildistab valminud tooteid ja saadab foto koolitajale tagasiside saamiseks. Vajadusel annab koolitaja tagasisidet ühe korra veel, et toetada kvaliteetsete maiustusteni jõudmist. Koolitusel käsitletavad teemad: Biskviidi küpsetamine;Immutusvedeliku valmistamine;Tordikreemid;Juustukoogi valmistamine;Džemmi ja tarretise keetmine;Biskviittordi kokkupaneku põhimõtted: vormi abil ja ilma;Tordi silumine ja viimistlemine;Tordi kaunistamine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub õppija köögis, vajalikud vahendid: töölaud, ahi, külmik, termomeeter, mikser, väikevahendid. Vajalik tooraine on ära toodud e-õppe keskkonnas retseptides, mille hulgast õppija saab koolituse käigus valida. |
9 | Õppematerjalide loend | E-õppe keskkond veebis sisaldab õppevideosid, mida saab aasta jooksul vaadata, ning retsepte. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Õppija, kes soovib lõpetada veebikoolituse tunnistusega, esitab maiustust fotodel. Koolitaja annab tagasiside enamasti viie tööpäeva jooksul. Õppijale, kes fotosid korrektsetest veebikoolituse jooksul valmistatud maiustustest ei esita, väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |