Magusad koolitused kõigile

Toidukoolitused algajatele ja hobikokkadele

Eesti ja Euroopa parimatelt kondiitritelt

Värvilised pelmeenid

1Õppekava nimetusPelmeenide valmistamise koolitus
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕppija valmistab pelmeene.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – pelmeenide tegemist õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht6 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 5 ak/h praktika.
6EesmärkÕppija on omandanud pelmeenide valmistamise põhimõtted – on aru saanud valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades edukalt pelmeene.
7Õppe sisuKoolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühe toote.

Koolitusel käsitletavad teemad:
  • Pelmeenide taigna valmistamine (veega, munaga, munakollasega)Pelmeenide taigna valmistamine (tavaline, peterselliga, spinatiga, kurkumiga, spirulinaga, söe pulbervärviga)Pelmeenide jaoks erinevate täidiste valmistamineKhinkalide jaoks lihatäidise valmistamineErikujuliste pelmeenide vormimineKastmete valmistamineVareenikute jaoks kartulitäidise ja kohupiimatäidise valmistamineKõikide nende toodete küpsetamine
  •  Koolitusel valmivad tooted:
  • Ukraina vareenikud kartuliga, peekoniga, röstitud sibulaga ja hapukoore-majoneesi küüslaugukastmegaUkraina magusad vareenikud kohupiimaga ja kirsikastmegaKlassikalised pelmeenid lihatäidisega Raviolid seente ja ricottagaHiina pelmeenid idamaise kastmegaGruusia Khinkaalid
  • 8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
    9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
    10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.  
    11

    12
    Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus

    Õppekava alus
    Pagariteemaliste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.

    Scroll to Top