Retseptist
Nende tartlettide tegemist tasub alustada varakult liivataina tegemise ja tarretise ning mousse’i ette valmistamisega. Mousse’i saab kaunistada ka meelepärase glasuuriga veluuri asemel.
Mitu tartletti? 12 tk
Diameeter 7 cm
Pealmine vorm: 3 cm silinder
VAARIKA TARTLETID
Liivatainas
150 g võid
95 g tuhksuhkrut
30 g mandlijahu
1 g soola
60 g muna
Vanilli
260 g jahu
Keeks
60 g võid
60 g mandlijahu
10 g jahu
40 g munavalget
60 g suhkrut
Vanillikreem
35 g munakollast
25 g suhkur
160 g piima
Vanilli
60 g valget šokolaadi
2 g lehtželatiini
30 g võid
Sega ühtlaseks kokku toasoe või, tuhksuhkur, sool, mandlijahu ja vanill. Lisa vähehaaval muna. Viimasena lisa jahu ja sega võimalikult vähe. Rulli saadud tainas kahe küpsetuspaberilehe vahel. Tõsta külmkappi vähemalt 4 tunniks. Vooderda tartaleti vormid ja tõsta veel külmkappi vähemalt 1 tunniks.
Küpseta 160-kraadises pöördõhuga ahjus ca 10 minutit.
Sulata või ja sega see munavalgetega. Lisa suhkur. Kui suhkur on lisatud, siis lisa korraga ülejäänud kuivained. Pritsi tainas ette küpsetatud liivatainavormidesse. Küpseta 160 kraadi (pöördõhk) ca 10 – 15 minutit.
Soojenda piim peaaegu keemiseni. Eraldi sega munakollased ja suhkur. Kalla piim munakollastele, pidevalt vispliga samal ajal segades. Kalla kogu segu tagasi potti ja keskmisel kuumusel pidevalt segades aja kreem 81 kraadini. Tõsta tulelt ja sega kohe hulka paisutatud želatiin ja šokolaad. Jahuta 35 kraadini ja lisa toasoe või. Kalla saadud kreem küpsetatud tartaletikorvikestesse keeksi peale.

Vaarikaterretis
140 g vaarikapüreed
45 g suhkrut
2 g pektiini NH
1 g sidrunhapet
Vaarika mousse
100 g vaarikapüreed
100 g valget šokolaadi
4 g želatiini
160 g vahukoort
Katteks veluur
Kaunistuseks värsked vaarikad
Sega suhkur pektiiniga. Lisa suhkru-pektiinisegu püreele ja kuumuta keemiseni. Lase 1-2 minutit podiseda. Kalla kohe 2 cm diameetriga poolkera või silindri vormide sisse. Külmuta.
Vahusta vahukoor pehmete tippudeni ja jäta külmkappi ootele. Paisuta želatiin külmas vees. Seejärel soojenda vaarikapüree ja sulata selles želatiin ning šokolaad. Jahuta segu 32 kraadini ja lisa osade kaupa vahukoor. Pritsi saadud mousse 3 cm vormidesse ja pane mousse keskele jäätunud vaarikatarretis. Külmuta.
Külmunud mousse kaunista veluuriga ja aseta tartleti keskele.
Ümberringi aseta värsked vaarikad.