1 | Õppekava nimetus | Trühvlite valmistamine ja kommivormidega töötamine |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õpilane valmistab erinevate täidistega korrektseid trühvleid ja komme. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – kommide ja trühvlite tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 12 akadeemilist tundi, sh 2 ak/h auditoorne õpe, 10 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud trühvlite ja vormikommide valmistamise põhimõtted, valmistab õpperühmas täidised ja katab need šokolaadi ning dekoratsioonidega. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab ühed trühvlid. Valmistatakse: Jõuluhõngulised pähklitrühvlid Baileys trühvlid Kirsi ja kohvi trühvlid Koorelikööri kommid Granadilli kommid Maapähkli ja soolakaramelli kommid Mojito kommid Pekanipähkli ja karamelli kommid Mango ja kohvi kommid PB&Jelly Troopiline marmelaadikomm Õppetöö lõpus toimub valminud trühvlite esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud trühvleid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: šokolaadiga töötamise põhitõed;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;tempereerimine;kommivormidega töötamine;trühvlid ja nende dekoreerimine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |