Tassikookide valmistamine

Trendikad tassikoogid on võitnud pea kõigi laste ja paljude täiskasvanute südamed!

Lihtsatest muffinitest saavad täidise lisamisel ja kreemiga kaunistamisel imelised koogikesed, mis ei jäta kedagi külmaks. Koolitusel valmistame tassikookide sisse nii võiet, šokolaadikreemi, džemmi kui ka soolakaramelli!

Koolitusel teeme läbi 6 erinevat põnevat kattekreemi liiki:

  • toorjuustu-võikreem,
  • itaalia besee võikreem,
  • šveitsi besee toorjuustu-võikreem,
  • toorjuustu-kohupiimakreem,
  • vahustatud ganache ja
  • ganache.

Koolitus kestab 4-5 h.

Niisiis saab iga osaleja tugeva täidiste ja kreemide tegemise baasi, et ise arendada edasi oma maitsele vastavat tassikooki!

Kui algtõed on selged, siis retseptide edasi arendamine on vaid fantaasia küsimus!

Alaealistele osalejatele soodushind 45eur! Alaealise registreerimiseks kirjutage palun olga@toidukunstistuudio.ee

1Õppekava nimetusTassikookide valmistamine
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕppija valmistab erinevate täidiste ning katetega korrektseid tassikooke.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – tassikookide tegemist õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht6 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 5 ak/h praktika.
6EesmärkÕppija on omandanud tassikookide valmistamise põhimõtted – on aru saanud tassikookide valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades muffineid ja täidiseid ning kaunistades neid seejärel erinevate kreemide ja dekoratsioonidega.
7Õppe sisuKoolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühed tassikoogid.
Valmistatakse:
Vanilli tassikoogid kirsimoosiga
Oreo tassikoogid
Kohupiima-sidruni tassikoogid sidrunivõide ja -kreemiga
Troopilised tassikoogid
Soolakaramelli tassikoogid
Šokolaadi tassikoogid
Marja-tassikoogid

Koolitusel käsitletavad teemad:
Muffinite ja täidiste valmistamine;
õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;
kattekreemide tegemine;
korrektne viimistlemine;
dekoreerimine.
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.  
11Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldusKondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.
12Õppekava alus
Scroll to Top