Koolituskava
Mure liivatainas, krõbedad täidised, kreemised täidised, põnevad vahud… Siit tuleb üks tõeliselt põhjalik tartlettide koolitus! Tule ja õpi valmistama ägedamaid tartlette, kui enamikus Eesti kohvikutes.
Teeme terve päeva jooksul läbi erinevaid tartlettide ja quiche tainaid. Seejärel jätkame tarretiste, kreemida ja vahtudega. Päeva lõpus aga kaunistame, glasuurime ja õpime töötama veluuriga.
Loomulikult on kõik kasutatud šokolaadikaunistused ka koolituse käigus tehtud – võtame rahulikult kuni paar tundi, et harjutada šokolaaditööd.
Lisaks valmistame vähemalt kahe erineva retseptiga soolased pirukad – nii gluteenivabast tainast kui ka tavalisest.
Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele – retsepte jagub igale tasemele. Eelnevaid teadmisi ei ole eelnevalt nõutud.
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, lõunasöök, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab 8 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Tartlettide koolitus |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevate tainaste, täidiste ning katetega korrektseid tartlette. Oskab neid veluurida ja glasuurida. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – tartlettide tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 11 akadeemilist tundi, sh 2 ak/h auditoorne õpe, 9 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud tartlettide valmistamise põhimõtted – on aru saanud tartlettide valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades tainaid ja täidiseid ning viimistledes tartlette seejärel erinevate kreemide ja dekoratsioonidega. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühed tartletid. Valmistatakse erinevaid tartlette: Šokolaadi ja banaaniMarjaSidruni ja basiilikuLaimi ja mustika Porgandi ja õuna Kohvi ja pähkli Troopiline juustukook Tomati ja suitsukana quiche Kolme juustu mini quiche Õppetöö lõpus toimub valminud tartlettide esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud tooteid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: Taina ja sellest korvikeste valmistamine, küpsetamine, säilitamine.täidiste valmistamine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;tempereerimine ja šokolaadidekoratsioonide tegemine;veluurimine;tartlettide korrektne viimistlemine;dekoreerimine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |