Koolituskava
Koolituse valmistame ette riisi, keedame ning maitsestame, nii pliidil kui ka riisikeetjaga.
NB! tooraine hulgas on üle 20 erineva maitse, mida omavahel kombineerida. Valik on tõeliselt rikkalik!
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab 2,5 – 3 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Sushikoolitus |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevate täidistega korrektseid sushisid. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – sushide tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 4 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 3 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud sushide valmistamise põhimõtted – on aru saanud valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika. Rullitakse: nori väljaspool rulliriis väljas, nori sees rulli1 vabalt valitud sushirull Õppetöö lõpus toimub valminud sushide esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud tooteid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: nõuanded ja arutelu tooraine hankimiseks ja ettevalmistamisekssushimakide lõikaminesushi kaunistamine, kastmed, garneering, serveeriminelisandid, mis käivad sushiga kaasassushi saab vaagnal koju kaasa (vaagen väärtuses 25€) lisaks ka paberil teooria sushi valmistamise kohta. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |