Sõõrikud, churrod ja lihapirukad

1Õppekava nimetusSõõrikud, churrod ja lihapirukad
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕppija valmistab erinevate täidistega korrektseid sõõrikuid, churro’sid ja pirukaid. Oskab neid viimistleda, kaunistada ja glasuurida.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – sõõrikuid, churrosid ja pirukate tegemist õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht7 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 6 ak/h praktika.
6EesmärkÕppija on omandanud sõõrikute, churro’de ja lihapirukate valmistamise põhimõtted – on aru saanud valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades tainaid ja täidiseid ning viimistledes ja dekoreerides pirukaid seejärel.
7Õppe sisuKoolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühe saiakeste või piruka retpseti.

Koolitusel käsitletavad teemad:
Brioche pärmitaina valmistamine
Taina kääritamine külmkapi meetodil
Soolaste ja magusate täidiste valmistamine
Toodete vormimine
Toodete kergitamine
Toodete  küpsetamine
Toodete kaunistamine
 
Koolitusel valmivad tooted: 
Cinnabon mascarpone toorjuustu kattega (kaneelirull)
Pecanbon- kaneelirull soolakaramelliga ja pekaanipähklitega
Sidrunirull
Kardemonisaiad soolakaramelli täidisega tassikoogi seelikus
Rootsi šokolaadisaiakesed pistaatsia pähklitega
Moonisaiakesed
Vastlakuklid mandli krõbedikuga
Singi-parmesani saiakesed
Spinati-feta saiakesed parma singiga
Mini-burgerid veiselihast
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.  
11

12
Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus

Õppekava alus
Pagariteemaliste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.

Scroll to Top