Magusad koolitused kõigile

Toidukoolitused algajatele ja hobikokkadele

Eesti ja Euroopa parimatelt kondiitritelt

Soolased ja magusad kringlid

1Õppekava nimetusSoolased ja magusad kringlid
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕppija valmistab erinevate täidistega korrektseid kringleid. Oskab neid viimistleda, kaunistada ja glasuurida.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – kringlite tegemist õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht7 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 6 ak/h praktika.
6EesmärkÕppija on omandanud kringlite valmistamise põhimõtted – on aru saanud valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades tainaid ja täidiseid ning viimistledes ja dekoreerides kringleid seejärel.
7Õppe sisuKoolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühe kringli.

Koolitusel käsitletavad teemad:
Eeltainaga ja eeltainata pärmitaigna valmistamine
Taina kääritamine
Taina kihistamine
Soolaste ja magusate täidiste valmistamine
Kringlite punumine
Kringlite kergitamine
Kringlite küpsetamine, jahutamine ja kaunistamine
 
Koolitusel valmivad tooted: 
Singikringel
Kana-parmesani kringel
Vegan köögivilja kringel
Õunte ja rosinatega kringel
Kohupiima- toorjuustukringel kuivatatud marjadega
Pistaatsiapähklitega kringel
Rikkalik kringel kaneeliga, õuntega, pähklite ja kolme šokolaadiga
Halvaakringel
Vanilje-marja kringel
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.  
11

12
Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus

Õppekava alus
Pagariteemaliste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.

Scroll to Top