Magusad koolitused kõigile

Toidukoolitused algajatele ja hobikokkadele

Eesti ja Euroopa parimatelt kondiitritelt

Pärmilehttainast kringlid ja stritslid

1Õppekava nimetusPärmilehttainast kringlid ja stritslid
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕppija valmistab erinevate täidistega korrektseid kringleid ja stritsleid. Oskab neid viimistleda, kaunistada ja glasuurida.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – pärmilehttainast kringlite ja stritslite tegemist õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht8 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 7 ak/h praktika.
6EesmärkÕppija on omandanud kringlite ja stritslite valmistamise põhimõtted – on aru saanud valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades tainaid ja täidiseid ning viimistledes tooteid seejärel.
7Õppe sisuKoolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühed kringli ja stritsli.

Koolitusel käsitletavad teemad:
Pärmi-lehttaigna valmistamine
Taigna kääritamine
Kihistamine võiga
Soolaste ja magusate täidiste valmistamine
Toodete vormimine
Toodete kergitamine
Küpsetamine ja kaunistamine
Koolitusel valmivad tooted: 
Singi-juustu kringel
Vaniljekreemi musta kirsi kringel
Kirju soolakaramellipärg
Luksuslik stritsel kanafileega
Vahukoorekringel
Kitsejuustu serrano singi pärg
Pardiliha köögivilja pirukas
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.  

11
12
Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus

Õppekava alus
Pagariteemaliste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.


Scroll to Top