Toidukoolitused algajatele ja hobikokkadele

Magusad koolitused kõigile

Eesti ja Euroopa parimatelt kondiitritelt

Õppekava

Pärmi-lehttainast saiakesed ja pirukad

  1. Õppekavarühm Toiduainete töötlemine 
  2. Õppe kogumaht (akadeemilistes tundides):10

kontakttunde: 10, sh praktiline töö: 10

  1. Õppekava koostamise alus 

Õppekava koostamise aluseks on Pagar tase 4  kutsestandardi kompetentsid B.2 Pagar, tase 4 üldoskused ja B.3.1 Nisutainatoodete valmistamine kompetentsid 

  1. Sihtgrupp 

Koolituse sihtgrupiks on algajad pagarid, kondiitrid ja kokad. Sobib ka koduköögi küpsetajatele, ettevõtjatele, üldhariduskoolide ja kutsekoolide õpetajatele kes soovivad oma oskusi arendada. 

  1. Õppe alustamise tingimused 

Nõuded puuduvad. 

  1. Õppe eesmärk 

Koolituse tulemusena oskab õppija valmistada lamineeritud pärmitainast ehk pärmi-lehttainast saiakesi ja pirukaid. 

  1. Õpiväljundid 

Koolituse lõpuks õppija: 

  1. Õppesisu 

Teema nimetus: Pärmiga lamineeritud nisutainatoodete valmistamine.

1. Pärmiga nisutainatoodete valmistamise tehnoloogiad

2. Pärmiga nisutainatoodete valmistamine: Viini saiake, Šokolaadisai (Pain au chocolat), Rosinarull (Pain aux raisins), Klassikaline võicroissant, Lipscroissant Diplomat kreemiga ja maasikatäidisega, Sibula-spinati pirukas, Šampinjoni- peekoni pirukas, Päikesekuivatatud tomati mozzarella pirukas, Sinihallitusjuustu pirukas

3. Küpsetuseelne- ja -järgne viimistlemine – puisted, želeed, määrded, glasuurid

4. Pooltoodete viimistlemine

5. Valmistoote sensoorne hindamine

  1. Õppekeskkond 

Teoreetiline osa viiakse läbi õppeklassis, kus on õppetööks vajalik sisustus ja õppetehnika. Praktiliseks õppeks on 12-kohalised õppeklassid sisustatud järgmiselt: pagariahjud, kerkekapp, tainasegajad, pagarilauad, vahustajad, külmikud, kaalud jm väiketöövahendid. Puhastus- ja hügieenitarbed. 

  1. Iseseisev töö 

Puudub

  1. Õppematerjalide loend 

Koolitaja õppematerjalid ja tehnoloogilised juhendid

  1. Nõuded õpingute lõpetamiseks, sh hindamismeetodid ja hindamiskriteeriumid 

Hindamismeetodid

Praktiline töö: pagaritoodete valmistamine ja analüüs. 

Hindamiskriteeriumid: Tooted on valmistatud vastavalt tehnoloogilisele juhendile. 

  1. Kursuse läbimisel väljastatav dokument (tunnistus või tõend) 

Koolituse läbinutele väljastakse tunnistus koolitusel osalemise kohta. 

  1. Koolitaja kompetentsust tagava kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus 

Toiduainete töötlemise valdkonna kutseõpetaja, kellel on toiduainete töötlemise magistrikraat ja kutseõpetaja kvalifikatsioon ning täiskasvanute koolitaja töökogemus.