Toidukoolitused algajatele ja hobikokkadele

Magusad koolitused kõigile

Eesti ja Euroopa parimatelt kondiitritelt

1Õppekava nimetusLõikedesserdid
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕpilane on saanud uusi teadmisi ja oskusi lõikedessertide tegemiseks.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Varasemad kondiitrialased teadmised ei ole nõutud. Sihtgrupp – isikud, kes soovivad õppida desserdikunsti.
5Õppe kogumaht10 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 9 ak/h praktika.
6Õppe sisuKoolitus on üles ehitatud sellisel viisil, et põimitud on teoreetiline loeng ning praktika. Osalejad jaotatakse meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühe desserdi, koolitaja ettenäitamisel ja juhendamisel. Valmivad desserdid: Troopiline Pina ColadaAprikoosi, apelsini ja seedermännipähklitega lõikedessertPõldmarja, metspähkli ja jogurti lõikedessertDessert „Kihiline küpsis“Tikri ja pistaatsia lõikedessertLõikedessert „Makadaamiapähkel, kohv & laim“ Koolitusel arutletakse muulugas läbi erinevad koostisosad ning mida nende puhul silmas pidada perfektse tulemuse saavutamiseks. Õppetöö lõpus toimub valminud dessertide esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud töid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: lõikedessertide valmistamine ja säilitamine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;peamised vead ja nende vältimine;dekoratsioonid.
7Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
8Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid.
9Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa õppetööst, väljastatakse tõend.  
10Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldusKondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist tundi.