Toidukoolitused algajatele ja hobikokkadele

Magusad koolitused kõigile

Eesti ja Euroopa parimatelt kondiitritelt

Lillelised tassikoogid

Kuidas saavutada perfektne sefiir, millest saab pritsida lilli? Millised maitseid kombineerida sefiiriga? Kuidas saavutada lihtsate tehniliste võtetega pilkupüüdev tulemus ehk efektsed lillelised tassikoogid? – Nendele ja veel paljudele teistele küsimustele leiame vastuse koolitusel. Koolitusel valmistame mahlaseid tassikooke hapukate täidiste ja uhkete sefiirililledega. Boonusena teeb igaüks endale ühe lillelise sefiiritopsiku, siidine suus sulav sefiir lusikaga söömiseks – ideaalne toode näiteks kinkimiseks.

Koolitus on mõeldud kõigile, kes soovivad õppida valmistama lillelisi tassikooke. Eelnevat kogemust ei ole nõutud – koolituselt saab retseptid ja põhitõed, et siis kodus edasi proovida ja vilumust arendada. Kõik koolitusel osalejad saavad valmistada karbitäie tassikooke, mis endaga ka pärast koju kaasa võetakse.

Selle koolituse raames käsitleme pritsitehnikaid, mis on mõeldud otse tassikoogile lillede tegemiseks. Samal päeval on stuudios ka lillelise sefiiritordi koolitus, mille tehnilised võtted erinevad selle koolituse omadest. Soovi korral osale mõlemal koolitusel ja saad 10% soodustust sooduskoodiga SEFIIRIKUNSTNIK.

Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakendid toodete koju viimiseks.

Koolitus kestab ca 3-4 tundi.

1Õppekava nimetusLillelised tassikoogid
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕpilane on saanud uusi teadmisi ja oskusi sefiirilillede valmistamiseks pritsitehnikas, teab kompositsiooni- ja värviõpetuse põhitõdesid, oskab muffineid ja täidiseid valmistada.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Varasemad kondiitrialased teadmised ei ole nõutud. Sihtgrupp – isikud, kes soovivad õppida lilleliste tassikookide valmistamist.
5Õppe kogumaht5 akadeemilist tundi, sh 2 ak/h auditoorne õpe, 3 ak/h praktika.
6Õppe sisuKoolitus on üles ehitatud sellisel viisil, et põimitud on teoreetiline loeng ning praktika. Osalejad jaotatakse meeskondadesse ning iga meeskond valmistab muffineid ja täidiseid ning sefiiri, millest pritsitakse tassikookidele kaunistuseks lilli koolitaja ettenäitamisel ja juhendamisel. Koolitusel valmivad: Lillelised tassikoogidLilleline sefiiritopsik Koolitusel arutletakse muuhulgas läbi erinevad koostisosad ning mida nende puhul silmas pidada perfektse tulemuse saavutamiseks. Õppetöö lõpus toimub valminud lilleliste tassikookide ja sefiiritopsikute esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud töid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: Lilleliste tassikookide tegemine;lillelise sefiiritopsiku tegemine,õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;peamised vead ja nende vältimine;värvi- ja kompositsiooniõpetuse põhitõed.
7Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
8Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid.
9Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa õppetööst, väljastatakse tõend.  
10Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldusKondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist tundi.