Toidukoolitused algajatele ja hobikokkadele

Magusad koolitused kõigile

Eesti ja Euroopa parimatelt kondiitritelt

Õppekava Kevadised tassikoogid

Kuidas saavutada perfektne sefiir, millest saab pritsida lilli ja isegi tibu? Millised maitseid
kombineerida sefiiriga? Kuidas saavutada lihtsate tehniliste võtetega pilkupüüdev tulemus ehk
efektsed lillelised tassikoogid? – Nendele ja veel paljudele teistele küsimustele leiame vastuse
koolitusel. Koolitusel valmistame mahlaseid tassikooke hapukate täidiste, uhkete sefiirilillede ja
tibudega.
Koolitus on mõeldud kõigile, kes soovivad õppida valmistama kevadisi tassikooke. Eelnevat kogemust
ei ole nõutud – koolituselt saab retseptid ja põhitõed, et siis kodus edasi proovida ja vilumust
arendada. Kõik koolitusel osalejad saavad valmistada karbitäie tassikooke, mis endaga ka pärast koju
kaasa võetakse.

Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakendid toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab ca 3-4 tundi.
1 Õppekava nimetus Kevadised tassikoogid
2 Õppekava rühm Toiduainete töötlemine
3 Õpiväljundid

Õpilane on saanud uusi teadmisi ja oskusi sefiirilillede
valmistamiseks pritsitehnikas, teab kompositsiooni- ja
värviõpetuse põhitõdesid, oskab muffineid ja täidiseid
valmistada.

4 Sihtgrupp ja õpingute
alustamise tingimused

Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Varasemad
kondiitrialased teadmised ei ole nõutud.
Sihtgrupp – isikud, kes soovivad õppida lilleliste tassikookide
valmistamist.

5 Õppe kogumaht 5 akadeemilist tundi, sh 2 ak/h auditoorne õpe, 3 ak/h

praktika.

6 Õppe sisu Koolitus on üles ehitatud sellisel viisil, et põimitud on
teoreetiline loeng ning praktika. Osalejad jaotatakse
meeskondadesse ning iga meeskond valmistab muffineid ja
täidiseid ning sefiiri, millest pritsitakse tassikookidele
kaunistuseks lilli koolitaja ettenäitamisel ja juhendamisel.
Koolitusel valmivad:
 Lillelised tassikoogid
 Tibudega tassikoogid
Koolitusel arutletakse muuhulgas läbi erinevad koostisosad
ning mida nende puhul silmas pidada perfektse tulemuse
saavutamiseks.
Õppetöö lõpus toimub valminud tassikookide esitlus, mille
käigus analüüsitakse tehtud töid ning arutletakse veel kord
läbi olulisemad teoreetilised aspektid.
Koolitusel käsitletavad teemad:
 Lilleliste tassikookide tegemine;
 õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;
 peamised vead ja nende vältimine;

 värvi- ja kompositsiooniõpetuse põhitõed.

7 Õppekeskkonna kirjeldus

Õpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult
varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on
tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud
toodete kaasa võtmiseks.

8 Õppematerjalide loend Koolitaja poolt koostatud materjalid.

9 Lõpetamise tingimused ja
väljastatavad dokumendid

Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%.
Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete
töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse
valmistatud toodete korrektsust.
Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus,
kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed
tooted, väljastatakse tunnistus.
Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa
õppetööst, väljastatakse tõend.

10
Koolituse läbiviimiseks
vajaliku kvalifikatsiooni, õpi-
või töökogemuse kirjeldus

Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist
tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50
akadeemilist tundi.