Juuretisega leivad ja saiad
- Õppekavarühm Toiduainete töötlemine
- Õppe kogumaht (akadeemilistes tundides): 20 tundi. kontakttunde: 20, sh praktline töö: 18
- Õppekava koostamise alus Õppekava koostamise aluseks on 4.taseme pagari kutsestandardi kompetentsid B.2.1-B.2.5.
- Sihtgrupp
Koolituse sihtgrupiks on algajad pagarid, kondiitrid ja kokad. Sobib ka koduköögi küpsetajatele, ettevõtjatele, kes soovivad oma oskusi arendada.
- Õppe alustamise tingimused Nõuded puuduvad
- Õppe eesmärk Koolituse tulemusena oskab õppija valmistada juuretisega kääritatud leiba
- Õpiväljundid Koolituse lõpuks õppija: – valmistab ette vajalikud seadmed ja toorained; – valmistab tainad vastavalt retseptile; – vormib ja küpsetab tooted vastavalt tehnoloogilisele juhendile; – teab toodete kvaliteedi näitajaid ja teab võimalike defektide ja vigade põhjuseid.
- Õppesisu
Teema nimetus
Juuretise valmistamine, paljundamine
Keedu valmistamine, keeduga peenleiva valmistamine
Rukkileiva taina valmistamine, kääritamine, kergitamine ja rukkileiva küpsetamine
Praktikum pagaritöökojas 18 tundi.
Loeng, demonstratsioon, juhendamisega praktiline töö.
9. Õppekeskkond
Teoreetiline osa viiakse läbi õppeklassis, kus on õppetööks vajalik sisustus ja õppetehnika. Praktiliseks õppeks on 12-kohalised õppeklassid sisustatud järgmiselt: pagariahjud, kerkekapp, tainasegajad, pagarilauad, vahustajad, külmikud, kaalud jm väiketöövahendid. Puhastus- ja hügieenitarbed.
10. Iseseisev töö
Puudub
- Õppematerjalide loend Puuduvad
- Nõuded õpingute lõpetamiseks, sh hindamismeetodid ja hindamiskriteeriumid
Osalemine praktilises tegevuses.
Hindamismeetodid: Praktiline töö: pagaritoodete valmistamine ja analüüs.
Hindamiskriteeriumid: Juuretisega leivad on valmistatud vastavalt tehnoloogilisele juhendile.
- Kursuse läbimisel väljastatav dokument (tunnistus või tõend): Koolituse läbinutele väljastatakse tõend koolitusel osalemise kohta.
- Koolitaja kompetentsust tagava kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus
Toiduainete töötlemise valdkonna kutseõpetaja, kellel on toiduainete töötlemise magistrikraat ja õpetaja kvalifikatsioon. Lisaks on ka täiskasvanute koolitaja 5 tase kvalifikatsioon ja täiskasvanute koolitaja töökogemus.