Linnuliha on inimeste toidulaual enamlevinud lihaliik kohe peale sealiha. Terve broiler on märksa
mahlasem ja suuremate valmistamise võimalustega kui väikesed poes müüdavad broileri osad.
Kui ka Sina sooviksid teada saada kuidas lõigata tervet broilerit algusest lõpuni ning kuidas sellest
broilerist valmistada erinevaid huvitavaid kanatooteid , siis on see koolitus just Sulle.
Koolitusel õpime tervet kana isesesisvalt lõikama, valmistama täidetud kanarulli, valmistama
teryaki krõbedaid kanatiibu, valmistama parmesani krõbekana ja tšillimajoneesiga, valmistama
lihtsat ja kiiret hiinapärast meekana. Saadud kanakontidest valmistame kontsentreeritud broileri
puljongi, mida saab kasutada sadade toitude valmistamisel.
Valmistamisele tulevad:
● Terve broileri lõikus
● Hiinapärase meekana valmistamine
● Parmesani krõbekana ribad isetehtud tšillimajoneesiga
● Kreemja juustu täidisega kanarull
● Teriyaki kanatiivad
● Kontsentreeritud kanapuljongi valmistamine
Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele. Eelnevaid teadmisi ei ole eelnevalt nõutud.
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju
viimiseks.
Koolitus kestab 4 tundi.
1 Õppekava nimetus Kanalihalõikuse ja kanalihast toodete valmistamise koolitus
2 Õppekava rühm Toiduainete töötlemine
3 Õpiväljundid Õppija konditustab terve broileri, valmistab erinevate
maitsete ja täidistega kanalihatooteid.
4
Sihtgrupp ja õpingute
alustamise tingimused
Õpingute alustamise tingimused puuduvad.
Sihtgrupp – vorstide valmistamist õppida soovivad isikud.
5 Õppe kogumaht 5 akadeemilist tundi, kõik tunnid on praktilised
6 Eesmärk
Õppija on omandanud kanalihalõikuse ja kanalihast toodetee
valmistamise põhimõtted. Oskab valida sobivat toorained,
maitse- ja lisaaineid ning lisandeid. Valmistab kanalihast
tooteid retsepti alusel ning oskab neid ka õige režiimiga
kuumtöödelda.
7 Õppe sisu
Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb
praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga
meeskond valmistab ühe retsepti alusel vorstikesi.
Koolitusel käsitletavad teemad:
✔ Terve broileri konditustamine;
✔ kanaliha ettevalmistamine ja maitsestamine;
✔ õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;
✔ täidiste valmistamine;
✔ kanalihast toodete kuumtöötlemine.
8 Õppekeskkonna kirjeldus
Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult
varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete
kaasa võtmiseks.
9 Õppematerjalide loend
Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
10 Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid
Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös
100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist –
õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse
valmistatud toodete korrektsust.
Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus,
kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed
tooted, väljastatakse tunnistus.
Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.
11
Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi-
või töökogemuse kirjeldus
Õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused
õpetataval teemal praktikuna.
12 Õppekava alus
Toiduainete töötleja, tase 4 kutsestandardi kompetents