Toidukoolitused algajatele ja hobikokkadele

Magusad koolitused kõigile

Eesti ja Euroopa parimatelt kondiitritelt

Lilleline sefiiritort

Kuidas saavutada perfektne sefiir, millest saab pritsida lilli ja mis püsib ilus? Millised maitseid kombineerida sefiiriga? Kuidas panna kokku sefiiritort, mis on suus sulav, maitsev ja seejuures ka ehteks igal peolaual? – Nendele ja veel paljudele teistele küsimustele leiame vastuse koolitusel. Mõtleme nostalgilisest sefiiritordist kaugemale ja laseme end maitsetel üllatada.

Koolitus on mõeldud kõigile, kes soovivad õppida valmistama lillelist sefiiritorti. Eelnevat kogemust ei ole nõutud – koolituselt saab retseptid ja põhitõed, et siis kodus edasi proovida ja vilumust arendada. Kõik koolitusel osalejad saavad valmistada endale ise tordi, mis endaga ka pärast koju kaasa võetakse.

Samal päeval on stuudios ka lilleliste tassikookide koolitus, mille raames käsitleme pritsitehnikaid, mis on mõeldud otse tassikoogile lillede tegemiseks ehk tehnilised võtted erinevad selle koolituse omadest. Soovi korral osale mõlemal koolitusel ja saad 10% soodustust sooduskoodiga SEFIIRIKUNSTNIK.

Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakendid toodete koju viimiseks.

Koolitus kestab ca 5-6 tundi.

1Õppekava nimetusLilleline sefiiritort
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕpilane on saanud uusi teadmisi ja oskusi sefiirilillede valmistamiseks pritsitehnikas, teab kompositsiooni- ja värviõpetuse põhitõdesid, oskab tordi jaoks vajalikke komponente teha ja torti kokku panna.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Varasemad kondiitrialased teadmised ei ole nõutud. Sihtgrupp – isikud, kes soovivad õppida lillelise sefiiritordi valmistamist.
5Õppe kogumaht8 akadeemilist tundi, sh 2 ak/h auditoorne õpe, 6 ak/h praktika.
6Õppe sisuKoolitus on üles ehitatud sellisel viisil, et põimitud on teoreetiline loeng ning praktika. Osalejad jaotatakse meeskondadesse ning iga meeskond valmistab tordi jaoks vajalikud komponendid ja sefiiri, millest pritsitakse tordile kaunistuseks lillil koolitaja ettenäitamisel ja juhendamisel. Koolitusel valmivad: Lilleline sefiiritortTordi kaunistamiseks teeme erinevaid lilli, mh roose ja tulpe Koolitusel arutletakse muuhulgas läbi erinevad koostisosad ning mida nende puhul silmas pidada perfektse tulemuse saavutamiseks. Õppetöö lõpus toimub valminud lilleliste sefiiritortide esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud töid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: Lillelise sefiiritordi tegemine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;peamised vead ja nende vältimine;värvi- ja kompositsiooniõpetuse põhitõed.
7Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
8Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid.
9Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa õppetööst, väljastatakse tõend.  
10Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldusKondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist tundi.