1 | Õppekava nimetus | Küpsisekoolitus |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õpilane valmistab erinevaid küpsiseid. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – modernsete küpsiste tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 6 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 5 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud modernsete küpsiste põhimõtted, valmistab täidiseid ja katab küpsiseid šokolaadiga. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühed küpsised. Valmistatakse: Sidrunidžemmiga küpsis suhkruglasuuris Pekanipralinee vahvlis Metspähklikrõbedikuga kakaoküpsis Kohvi ja Baileys’e küpsis Madeleine – klassikaline ja šokolaadi Kassikeele küpsis india pähkli pralinee ja karamelliga Kaneeliküpsis šokolaadisüdamega Matcha ja yuzu küpsis Sable Breton Õppetöö lõpus toimub valminud toodete esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud tooteid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: – liivataina valmistamine; – täidiste valmistamine: pralinee, pähkli-šokolaadikreem, soolakaramell, džemm; – šokolaadiga töötamise põhitõed, tempereerimine; – õigete töövahendite ja -võtete kasutamine; – küpsiste säilitamine; – küpsiste dekoreerimine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |