Küpsisekoolitus

1Õppekava nimetusKüpsisekoolitus
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕpilane valmistab erinevaid küpsiseid.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – modernsete küpsiste tegemist õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht6 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 5 ak/h praktika.
6EesmärkÕppija on omandanud modernsete küpsiste põhimõtted, valmistab täidiseid ja katab küpsiseid šokolaadiga.
7Õppe sisuKoolitus algab teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühed küpsised.

Valmistatakse:
Sidrunidžemmiga küpsis suhkruglasuuris
Pekanipralinee vahvlis
Metspähklikrõbedikuga kakaoküpsis
Kohvi ja Baileys’e küpsis
Madeleine – klassikaline ja šokolaadi
Kassikeele küpsis india pähkli pralinee ja karamelliga
Kaneeliküpsis šokolaadisüdamega
Matcha ja yuzu küpsis
Sable Breton

Õppetöö lõpus toimub valminud toodete esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud tooteid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid.

Koolitusel käsitletavad teemad:
– liivataina valmistamine;
– täidiste valmistamine: pralinee, pähkli-šokolaadikreem, soolakaramell, džemm;
– šokolaadiga töötamise põhitõed, tempereerimine;
– õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;
– küpsiste säilitamine;
– küpsiste dekoreerimine.
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.
11Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldusKondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.
12Õppekava alus
Scroll to Top