Koolituskava
Inimeste vaieldamatud lemmikud on olnud läbi aegade erinevad krõbedad lihatooted. TOP 1
müügiartikkel igas toidukohas on vaieldamatult krõbedad kanad, šnitslid ja kõik võimalikud
paneeritud tooted. Kui sina ka sooviksid teada saada kuidas päriselt mahlaseid ja krõbedaid lihatooteid
teha, siis ühine kindlasti selle koolitusega! Tooted mida valmistame sobivad kasutamiseks igal pool,
nii kodusel toidulaual, söögikohtades, pidulaudades kui ka isegi burgeri, vrappide ja pitade vahel!
- Koolitusel valmistame:
- ● Maitsevõiga täidetud hakk-kiievi kotletti
- ● Kreeka jogurti ja parmesani juustuga paneeritud kanašnitslit
- ● Krõbekana palad dipikastmega
- ● Hiinapärased krõbedad veise palad
- ● Scottish egg (sea hakklihast lihapall mis on täidetud poolvedela munaga)
- ● Traditsiooniline Viini šnitsel vasikalihaga
- ● Šnitsel peekoni krõbedikuga
Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele, samuti jahimeestele. Eelnevaid teadmisi ei ole eelnevalt nõutud.
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab 4 – 5 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Praetud ja frititud lihatoodete toodete valmistamise koolitus |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevaid lihatooteid kasutades selleks erinevaid kuumtöötlemisviise ja tehnoloogiaid. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – lihatoodete valmistamist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 5 tundi, kõik tunnid on praktilised |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud praetud ja frititud lihatoodete valmistamise põhimõtted. Oskab valida sobivat toorained, maitse- ja lisaaineid ning lisandeid. Valmistab kanalihast tooteid retsepti alusel ning oskab neid ka õige režiimiga kuumtöödelda. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgnebpraktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning igameeskond valmistab ühe retsepti alusel vorstikesi. Koolitusel käsitletavad teemad:✔ Värske liha ettevalmistamine;✔ Täidiste, paneeringute valmistamine;✔ õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;✔ Lihatoodete frittimine;✔ lihatoodete kuumtöötlemine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Erialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus |