Magusad koolitused kõigile

Toidukoolitused algajatele ja hobikokkadele

Eesti ja Euroopa parimatelt kondiitritelt

Kihilised koogid

Kihilised koogid

Koolituskava

Kas sulle tundub, et ühe ideaalse Napoleonikoogi või meekoogi valmistamine on paras raketiteadus ja parem osta neid kooke poest? Tegelikkuses on see aga jõukohane igale kodukokkajale.

Tule koolitusele ja veendu, kui hea on töötava retsepti ja õigete töövõtete abil neid kooke ise teha. Mis aga peamine – kodune kook on tehtud parimast toorainest –  ehtsa võiga, vabapidamisel kanade munadega, aromaatse vanilli, Eesti meega jne.

Siin koolitusel valmivad õhukeste tainakihtide ja rikkalike täidistega mõnusalt maitseküllased koogid. Enamik kooke on kindlasti tuttavad kõigile kohvikulettidelt. Seda ka põhjusega – need mahedad koogid ei jäta kedagi külmaks ja on võitnud kindla koha paljude sööjate südametes. Samal põhjusel peab ka iga kondiiter oskama nende populaarsete kookide valmistamist!

Teeme koos erinevad tainad ja rullime neid, seejärel valmistame rikkalikke kreeme – keedukreemi, hapukoore-keedukreemi, hapukoorevahtu, võikreemi, jõhvikavõiet, kirsidžemmi.

Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele. Eelnevaid teadmisi ei ole nõutud.

Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kerge lõuna, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.

Koolitus kestab 6 – 7 tundi.

1Õppekava nimetusKihilised koogid
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕppija valmistab erinevaid kihilisi kooke.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – dessertide tegemist õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht8 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 7 ak/h praktika.
6EesmärkÕppija on omandanud koolituskavas nimetatud kookide valmistamise põhimõtted – on aru saanud nende valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades tainaid ja täidiseid ning seejärel viimistledes tooteid.
7Õppe sisuKoolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond kaalub valmis ühe koogi tooraine ja seejärel valmistatakse: Napoleon – keedukreemigaNapoleon – võikreemi ja moosigaMeekook “Marlenka”Šokolaadi-meekook kirssidegaHapukoorekook jõhvikavõidegaKook “Piimatüdruk” Õppetöö lõpus toimub valminud toodete esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud tooteid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: Tainaste valmistamine, küpsetamine, säilitamine;täidiste valmistamine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine kookide kokkupanekul;toodete korrektne viimistlemine;dekoreerimine.
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.  
11Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldusKondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.