Kihilised koogid
Koolituskava
Kas sulle tundub, et ühe ideaalse Napoleonikoogi või meekoogi valmistamine on paras raketiteadus ja parem osta neid kooke poest? Tegelikkuses on see aga jõukohane igale kodukokkajale.
Tule koolitusele ja veendu, kui hea on töötava retsepti ja õigete töövõtete abil neid kooke ise teha. Mis aga peamine – kodune kook on tehtud parimast toorainest – ehtsa võiga, vabapidamisel kanade munadega, aromaatse vanilli, Eesti meega jne.
Siin koolitusel valmivad õhukeste tainakihtide ja rikkalike täidistega mõnusalt maitseküllased koogid. Enamik kooke on kindlasti tuttavad kõigile kohvikulettidelt. Seda ka põhjusega – need mahedad koogid ei jäta kedagi külmaks ja on võitnud kindla koha paljude sööjate südametes. Samal põhjusel peab ka iga kondiiter oskama nende populaarsete kookide valmistamist!
Teeme koos erinevad tainad ja rullime neid, seejärel valmistame rikkalikke kreeme – keedukreemi, hapukoore-keedukreemi, hapukoorevahtu, võikreemi, jõhvikavõiet, kirsidžemmi.
Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele. Eelnevaid teadmisi ei ole nõutud.
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kerge lõuna, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab 6 – 7 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Kihilised koogid |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevaid kihilisi kooke. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – dessertide tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 8 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 7 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud koolituskavas nimetatud kookide valmistamise põhimõtted – on aru saanud nende valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades tainaid ja täidiseid ning seejärel viimistledes tooteid. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond kaalub valmis ühe koogi tooraine ja seejärel valmistatakse: Napoleon – keedukreemigaNapoleon – võikreemi ja moosigaMeekook “Marlenka”Šokolaadi-meekook kirssidegaHapukoorekook jõhvikavõidegaKook “Piimatüdruk” Õppetöö lõpus toimub valminud toodete esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud tooteid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: Tainaste valmistamine, küpsetamine, säilitamine;täidiste valmistamine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine kookide kokkupanekul;toodete korrektne viimistlemine;dekoreerimine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |