Koolituskava
Meekook on kondiitrilettidel alati kindla peale minek! On ta ju tuttavalt kodune ja mahe kook, mida kliendid ostavad hea meelega.
Kuigi nimetus kõlab magusalt, siis õige meekook ei ole kunagi liialt magus, sest mesist biskviiti peaks tasakaalustama kerge hapukas kreem. Traditsiooniliselt kannab seda ülesannet hapukoorekreem, aga tegelikult on heaks maitse tasakaalustajaks igasugused hapukad marjad, mis meega koos loovad tõeliselt harmoonilise maitseelamuse.
Siin tulebki mängu antud koolitus, kus teeme põnevamate maitsekombinatsioonidega meekooke. Klassikalise meekoogiga ühendab neid õigupoolest vaid meebiskviidi kasutamine ja kreemis sisalduv hapukoor. Ka kaunistusamisel loobume klassikalisest purust ja teeme kookidele hoopis stiilsed pilkupüüdvad disainid.
Koolitusel teeme koos erinevad meebiskviidid – karamelliga, klassikalise, šokolaadiga, pisaatsiaga, apelsiniga.
Seejärel valmistame erinevaid põnevaid täidiseid, sealhulgas džemme, võideid, hapukoorekreeme. Lõpetuseks valmivad siidised kattekreemid ning koolitus jätkub viimistlemise-dekoreerimisega. Põnevaid ülesandeid jagub kõigile!
Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele. Eelnevaid teadmisi ei ole nõutud.
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab 6 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Kaasaegsed meekoogid |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevaid meekooke. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – dessertide tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 8 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 7 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud koolituskavas nimetatud kookide valmistamise põhimõtted – on aru saanud nende valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades tainaid ja täidiseid ning seejärel viimistledes tooteid. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond kaalub valmis ühe koogi tooraine ja seejärel valmistatakse: Mustika meekookVaarika ja pistaatsia meekookApelsini ja karamelli meekookMustasõstra ja šokolaadi meekookAnanassi meekookPähkli meekook Õppetöö lõpus toimub valminud toodete esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud tooteid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: Tainaste valmistamine, küpsetamine, säilitamine;täidiste valmistamine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine kookide kokkupanekul;toodete korrektne viimistlemine;dekoreerimine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |