Koolituskava
Mõnusad mahlased toitvad ja üdini lihased vorstikesed, mis on boonusena sinu enda valmistatud. Kui ka sina oled tähele pannud, et poest ostetavatel vorstikestel on tihtipeale väga erinev koostis, erinevad maitsed ning kõikuv kvaliteet, siis tule, teeme parem ise head kvaliteetsed lihavorstid.
Koolitus kestab umbes 4-5 tundi ning selle jooksul teeme läbi neli erinevat grillvorsti retsepti, mis on täiesti erineva koostisega ja erinevate lisanditega. Valime vorstide tooraine, räägime kuldreeglitest ja vorstide valmistamise põhimõtetest. Valime maitseained, lisandid ning valmistame ette ka erinevad vorstikestad. Antud koolitusel kasutame vaid naturaalseid sea- ning lambasooli. Pritsime vorstisegud vorstikesta ning kuumtöötleme vorstikesi pannil. Enamus tehtud vorste saate koju kaasa võtta toorena ning neid saab kodus valmistada ka grillil, pannil, ahjus, kuumaõhufitüüris või ka suitsuahjus kui selline võimalus on olemas. Koolitusel arutleme ka erinevate kuumtöötlemisviiside üle ja temperatuuride üle kuidas oleks vorstikesi kõige parem kuumtöödelda.
Vorstid pritsime vastavalt teie soovile erineva pikkuse ning erineva kujuga.
Valmistamisele tulevad:
- Merevaigu portobello vorstikene sealihast
- Kreeka pähklite ja valgehallitusjuustuga vorstikesed
- Itaalia nüansiga vorstikesed päikesekuivatatud tomatite ning mozzarella juustuga
- Hõrk vorstike pirni ja sinihallitusjuustuga
Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele, samuti jahimeestele. Eelnevaid teadmisi ei ole nõutud.
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab 5 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Vorstide valmistamise koolitus |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevate segude, täidiste ning kestadega toor- ja grillvorstikesi. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – vorstide valmistamist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 6 akadeemilist tundi, kõik tunnid on praktilised |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud grillvorstide ja toorvorstide valmistamise põhimõtted. Oskab valida vorstidele sobivat toorained, maitse- ja lisaaineid ning lisandeid. Valmistab vorste retsepti alusel ning oskab vorste õige režiimiga kuumtöödelda. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab ühe retsepti alusel vorstikesi. Koolitusel käsitletavad teemad: Vorstisegude valmistamine, maitseainete valik ja maitsestamineLisandite valik ja ettevalmistus;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;vorstikestade ettevalmistamine;vorstide pritsimine vorstikesta ;vorstide kuumtöötlemine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Erialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus |