Koolituskava
See koolitus on mõeldud kõigile, kes soovivad valmistada perfektse välimusega ja imelise maitsega ekleere. Värskelt küpsetatud krõbe ja naturaalsest toorainest tehtud täidisega küpsetis teeb silmad ette kõikidele poodides leitavatele ekleeridele. Maitseelamus on garanteeritud!
Kursus sobib nii algajatele kui ka edasijõudnutele – retsepte jagub igale tasemele.
Valmistame nii klassikalist keedutainast kui ka osalejate soovi korral gluteenivaba.
Õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab ühed küpsetised.
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab 4-5 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Ekleerikoolitus |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevate täidiste ning katetega korrektseid ekleere. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – ekleeride tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 6 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 5 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud ekleeride valmistamise põhimõtted – on aru saanud ekleeride valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades keedutainast, täidiseid, küpsetades ekleere ja viimistledes seejärel erinevate kreemide ja dekoratsioonidega. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühed ekleerid. Valmistatakse: PistaatsiaekleeridMaasika ja rabarberi ekleeridHeeringamarja-lõhe ekleeridSoolakaramelli ekleeridMojito ekleeridGranadilliekleerid Õppetöö lõpus toimub valminud ekleeride esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud tooteid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: küpsetiste valmistamiseks vajalik tooraine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;peamised vead ja nende vältimine;ekleeride täitmine, viimistlemine ja dekoratsioonid. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |