Koolituskava
Kondiitrimaailmas juba mitu aastat laineid lööv nn travel cake ei ole lihtsalt keeks. See on keeks, mis on mahlakas, maitseküllane, põnevate täidiste ning katetega. Tema säilivus on pikem tavalisest keeksist ja mahlakus säilib pikka aega.
Koolitusel töötame uudsete keeksivormidega ja valmistame põnevate täidiste ning glasuuridega keekse.
Koolituse hind sisaldab: materjalid, pakend toodete koju viimiseks, kohv-tee.
Koolitus kestab 4 – 5 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Keeksikoolitus |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevate täidistega korrektseid keekse. Oskab neid kaunistada ja glasuurida. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – keekside tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 6 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 5 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud keekside valmistamise põhimõtted – on aru saanud valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades tainaid ja täidiseid ning viimistledes keekse seejärel erinevate kreemide ja dekoratsioonidega. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühed keeksid. Valmistatakse erinevaid keekse: sidrunikeeks karamelliseeritud valge šokolaadigavürtsikas porgandikeeks jõhvikadžemmi ja marjaglasuurigašokolaadikeeks ganache’gakõrvitsakeeks pekanipralineegayuzu ja musta seesami keeks Õppetöö lõpus toimub valminud keekside esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud tooteid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |