Trendikad tassikoogid on võitnud pea kõigi laste ja paljude täiskasvanute südamed!
Lihtsatest muffinitest saavad täidise lisamisel ja kreemiga kaunistamisel imelised koogikesed, mis ei jäta kedagi külmaks. Koolitusel valmistame tassikookide sisse nii võiet, šokolaadikreemi, džemmi kui ka soolakaramelli!
Koolitusel teeme läbi 6 erinevat põnevat kattekreemi liiki:
- toorjuustu-võikreem,
- itaalia besee võikreem,
- šveitsi besee toorjuustu-võikreem,
- toorjuustu-kohupiimakreem,
- vahustatud ganache ja
- ganache.
Koolitus kestab 4-5 h.
Niisiis saab iga osaleja tugeva täidiste ja kreemide tegemise baasi, et ise arendada edasi oma maitsele vastavat tassikooki!
Kui algtõed on selged, siis retseptide edasi arendamine on vaid fantaasia küsimus!
Alaealistele osalejatele soodushind 45eur! Alaealise registreerimiseks kirjutage palun olga@toidukunstistuudio.ee
1 | Õppekava nimetus | Tassikookide valmistamine |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevate täidiste ning katetega korrektseid tassikooke. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – tassikookide tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 6 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 5 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud tassikookide valmistamise põhimõtted – on aru saanud tassikookide valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades muffineid ja täidiseid ning kaunistades neid seejärel erinevate kreemide ja dekoratsioonidega. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühed tassikoogid. Valmistatakse: Vanilli tassikoogid kirsimoosiga Oreo tassikoogid Kohupiima-sidruni tassikoogid sidrunivõide ja -kreemiga Troopilised tassikoogid Soolakaramelli tassikoogid Šokolaadi tassikoogid Marja-tassikoogid Koolitusel käsitletavad teemad: Muffinite ja täidiste valmistamine; õigete töövahendite ja -võtete kasutamine; kattekreemide tegemine; korrektne viimistlemine; dekoreerimine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |