Rullbiskviitide koolitus

Teadagi on üks hea rullbiskviit mahlakas ja maitseküllane! Aga kuidas teda ikkagi ilusasti kokku panna ja põnevalt kaunistada? Millega immutada? Mis huvitavate täidistega tooteid saaks klassikalise kohupiimarulli asemel teha? Kuidas teha head plastilist gluteenivaba biskviiti? Need ja paljudki teised küsimused saavd vastuse rullbiskviitide koolitusel valmistades ühiselt vähemalt 7 põnevat rullbiskviiti – alustades nii lihtsast marjarullist, et esmapilgul ei usukski, lõpetades tehnilisemate biskviitide ja põnevate kaunistustega. Muide, koolitusel valmistame ühiselt ka erinevaid šokolaadidekoratsioone rullbiskviitide kaunistamiseks!

Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele – retsepte jagub igale tasemele. Eelnevaid teadmisi ei ole eelnevalt nõutud.

Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.

Koolitus kestab 5 – 6 tundi.

1Õppekava nimetusRullbiskviitide koolitus
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕppija valmistab erinevate täidiste ning katetega korrektseid rullbiskviite.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – rullbiskviitide tegemist õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht8 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 7 ak/h praktika.
6EesmärkÕppija on omandanud rullbiskviitide valmistamise põhimõtted – on aru saanud rullbiskviitide valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades biskviite ja täidiseid, keerata korrektselt rulli ning kattes rull seejärel erinevate kreemide ja dekoratsioonidega.
7Õppe sisuKoolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühe rulli. Valmistatakse: Mustasõstra ja šokolaadi rullbiskviitKirsi ja jogurti rullbiskviit (GV)Jaapani biskviidi rullMango ja granadilli rullbiskviitPorgandi-apelsini ja pekanipähkli rullBaileys, soolakaramelli ja kohvi rull (GV)Imelihtne marjarull Õppetöö lõpus toimub valminud rullbiskviitide esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud rullbiskviite ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: Biskviitide ja täidiste valmistamine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;tempereerimine ja šokolaadidekoratsioonide tegemine;rullbiskviitide korrektne viimistlemine;dekoreerimine.
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.  
11Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldusKondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.
12Õppekava alus
Scroll to Top