Teadagi on üks hea rullbiskviit mahlakas ja maitseküllane! Aga kuidas teda ikkagi ilusasti kokku panna ja põnevalt kaunistada? Millega immutada? Mis huvitavate täidistega tooteid saaks klassikalise kohupiimarulli asemel teha? Kuidas teha head plastilist gluteenivaba biskviiti? Need ja paljudki teised küsimused saavd vastuse rullbiskviitide koolitusel valmistades ühiselt vähemalt 7 põnevat rullbiskviiti – alustades nii lihtsast marjarullist, et esmapilgul ei usukski, lõpetades tehnilisemate biskviitide ja põnevate kaunistustega. Muide, koolitusel valmistame ühiselt ka erinevaid šokolaadidekoratsioone rullbiskviitide kaunistamiseks!
Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele – retsepte jagub igale tasemele. Eelnevaid teadmisi ei ole eelnevalt nõutud.
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab 5 – 6 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Rullbiskviitide koolitus |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevate täidiste ning katetega korrektseid rullbiskviite. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – rullbiskviitide tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 8 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 7 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud rullbiskviitide valmistamise põhimõtted – on aru saanud rullbiskviitide valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades biskviite ja täidiseid, keerata korrektselt rulli ning kattes rull seejärel erinevate kreemide ja dekoratsioonidega. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühe rulli. Valmistatakse: Mustasõstra ja šokolaadi rullbiskviitKirsi ja jogurti rullbiskviit (GV)Jaapani biskviidi rullMango ja granadilli rullbiskviitPorgandi-apelsini ja pekanipähkli rullBaileys, soolakaramelli ja kohvi rull (GV)Imelihtne marjarull Õppetöö lõpus toimub valminud rullbiskviitide esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud rullbiskviite ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: Biskviitide ja täidiste valmistamine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;tempereerimine ja šokolaadidekoratsioonide tegemine;rullbiskviitide korrektne viimistlemine;dekoreerimine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |