Minidesserdid on küll pisikesed, aga mitmekihilised ja pakatavad maitsetest!
Öeldakse, et heas desserdis on 5 kihti: marjased, kreemised, muredad, krõbedad, pähklised, vahused jne. Mitu head kihti koos loovad väikese desserdi sisse imelise harmoonia, mis rõõmustab maitsemeeli.
Nii võib esmapilgul näida, et elemente on retseptides palju. Tegelikkuses ükski element omaette ei tundu pärast veebikoolituse läbimist enam üldsegi keeruline. Juhendaja seletab lahti iga retsepti osa kõige olulisemad aspektid ja näitab ette, kuidas see täpselt valmib.
Siin koolitusel ei õpi sa lihtsalt minidessertide tegu, vaid saad tugeva baasi ja teadmised mitmete väga oluliste kondiitriteemaliste elementide osas.
Minidesserdi koolitusel õpid sa:
Kuidas teha mahlakat biskviiti, mis ei vaja immutamist.
kuidas teha mousse´i (suus sulav vaht) ja karamelli;
kuidas teha krõbedaid, mitte murenevaid põhjasid – nii muredat küpsisepõhja kui ka krõbedat põhja;
kuidas teha ja külmutada siidist džemmi;
kuidas panna kõik need kihid kokku ja kasutada silikonvormi;
kuidas teha glauuri ja katta sellega koogikesi;
kuidas koogikesi säilitada.
Sealjuures saab õppija teha kõiki koogi sisusid omas tempos, vajutades paus nupule ja vaadates vajalikku osa korduvalt uuesti. Loomulikult on videotega kaasas põhjalik teoreetiline materjal ja põhjalik retsept, mis toetab ja kordab videos nähtut.
Veebikoolitusel veendud, et ühe minidesserdi tegemine ei ole üldse raketiteadus!
Siit veebikoolituselt saad töökindlad retseptid, mida saab lihtsa vaeva ja kergete muudatustega täiendada, et arendada edasi juba järgmisi maitsekombinatsioone.
Varu dessertide tegemiseks kindlasti 2-3 päeva, sest osad elemendid vajavad vahepeal külmutamist.
Veebikoolitus sobib nii hobikokkajale, kondiitrile kui ka algajatele.
Veebikoolituse hind sisaldab:
- aastast ligipääsu õppekeskkonnale, kus on lihtsasti jälgitavad õppevideod ja retseptid
- soovijatele ka koolitaja tagasisidet ligi 15 minutit
Koolitus kestab 2,5 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Veebikoolitus „Minidesserdid algajale“ |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab kolme erinevat minidesserti: vaarika ja pistaatsia, troopilist piimašokolaadiga ja banaanikaramelli-vanilli. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Sihtgrupp – kõik minidessertide tegemist õppida soovijad. Dessertide valmistamiseks on vajalikud köök, tooraine retsepti alusel ja koolituse jälgimiseks netiühendusega arvuti või nutiseade. |
5 | Õppe kogumaht | 10 astronoomilist tundi, sh 4 tundi iseseisvat õpet e-õppe keskkonnas ja 6 tundi praktikat oma köögis. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud kolme minidesserdi valmistamise põhimõtted, valmistab iseseisevalt nii biskviidid, krõbedad kihid, glasuurid, täidised kui ka viimistleb korrektsed desserdid. |
7 | Õppe sisu | Õppija mõtleb kaasa minidessertide tegemise põhimõtteid käsitleva õppevideoga ning valmistab videotes näidatud tooteid, jälgides retsepti. Õppija, kes soovib veebikoolituse läbimise kohta tunnistust, pildistab valminud tooteid ja saadab foto koolitajale tagasiside saamiseks. Vajadusel annab koolitaja tagasisidet ühe korra veel, et toetada kvaliteetsete maiustusteni jõudmist. Koolitusel käsitletavad teemad: biskviitide küpsetamine;džemmi keetmine ja külmutamine;liivatainast küpsisepõhja valmistamine;krõbe põhi desserdile;karamelli valmistamine;mousse´i valmistamine;minidesserdi kokkupanek;desserdi glasuurimine ja viimistlemine;minidessertide säilitamine ja säilivus. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub õppija köögis, vajalikud vahendid: töölaud, ahi, külmik, termomeeter, mikser, saumikser, väikevahendid, silikoonvormid. Vajalik tooraine on ära toodud e-õppe keskkonnas retseptides, mille hulgast õppija saab koolituse käigus valida. |
9 | Õppematerjalide loend | E-õppe keskkond veebis sisaldab õppevideosid, mida saab aasta jooksul vaadata, ning retsepte. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Õppija, kes soovib lõpetada veebikoolituse tunnistusega, esitab maiustust fotodel. Koolitaja annab tagasiside enamasti viie tööpäeva jooksul. Õppijale, kes fotosid korrektsetest veebikoolituse jooksul valmistatud maiustustest ei esita, väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |