Grillvorstikeste koolitus

Koolituskava

Mõnusad mahlased toitvad ja üdini lihased vorstikesed, mis on boonusena sinu enda valmistatud. Kui ka sina oled tähele pannud, et poest ostetavatel vorstikestel on tihtipeale väga erinev koostis, erinevad maitsed ning kõikuv kvaliteet, siis tule, teeme parem ise head kvaliteetsed lihavorstid.

Koolitus kestab umbes 4-5 tundi ning selle  jooksul teeme läbi neli erinevat grillvorsti retsepti, mis on täiesti erineva koostisega ja erinevate lisanditega. Valime vorstide tooraine, räägime kuldreeglitest ja vorstide valmistamise põhimõtetest. Valime maitseained, lisandid ning valmistame ette ka erinevad vorstikestad. Antud koolitusel kasutame vaid naturaalseid sea- ning lambasooli. Pritsime vorstisegud vorstikesta ning kuumtöötleme vorstikesi pannil. Enamus tehtud vorste saate koju kaasa võtta toorena ning neid saab kodus valmistada ka grillil, pannil, ahjus, kuumaõhufitüüris või ka suitsuahjus kui selline võimalus on olemas. Koolitusel arutleme ka erinevate kuumtöötlemisviiside üle ja temperatuuride üle kuidas oleks vorstikesi kõige parem kuumtöödelda.

Vorstid pritsime vastavalt teie soovile erineva pikkuse ning erineva kujuga.

Valmistamisele tulevad:

  • Merevaigu portobello vorstikene sealihast
  • Kreeka pähklite ja valgehallitusjuustuga vorstikesed
  • Itaalia nüansiga vorstikesed päikesekuivatatud tomatite ning mozzarella juustuga
  • Hõrk vorstike pirni ja sinihallitusjuustuga

Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele, samuti jahimeestele.  Eelnevaid teadmisi ei ole nõutud.

Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.

Koolitus kestab 5 tundi.

1Õppekava nimetusVorstide valmistamise koolitus
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕppija valmistab erinevate segude, täidiste ning kestadega toor- ja grillvorstikesi.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – vorstide valmistamist  õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht6 akadeemilist tundi, kõik tunnid on praktilised
6EesmärkÕppija on omandanud grillvorstide ja toorvorstide  valmistamise põhimõtted. Oskab valida vorstidele sobivat toorained, maitse- ja lisaaineid ning lisandeid. Valmistab vorste retsepti alusel ning oskab vorste õige režiimiga kuumtöödelda.
7Õppe sisuKoolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab ühe retsepti alusel vorstikesi.   Koolitusel käsitletavad teemad: Vorstisegude valmistamine, maitseainete valik ja maitsestamineLisandite valik ja ettevalmistus;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;vorstikestade ettevalmistamine;vorstide pritsimine vorstikesta ;vorstide kuumtöötlemine.
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.  
9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.  
11Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldusErialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.
12Õppekava alus
Scroll to Top