Šokolaad algajale

Kondiitrimaailma üks armastatumaid tooraineid on šokolaad. Ent ometi valmistab vt paljudele alguses alusetut hirmu ja segadust. Miks šokolaad ei hangu? Miks läks šokolaad tükki? Miks on šokolaadil hallid triibud? Mida selle šokolaadiga üldse teha, et näe näpu vahel kohe ei sulaks? Kuidas saada pea šokolaadikreemi?

Vaata vaid väike osa küsmustest, mis saavad koolituse jooksul vastatud ja lahti seletatud.

Teooria ja harjutamise taustal valmivad ka tooted, mida osalejad saavad koju kaasa võtta.

1Õppekava nimetusŠokolaaditöö algajale
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕpilane on saanud uusi teadmisi ja oskusi šokolaadiga töötamiseks.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Varasemad kondiitrialased teadmised ei ole nõutud. Sihtgrupp – isikud, kes soovivad õppida šokolaadiga töötamist.
5Õppe kogumaht5 akadeemilist tundi, sh 2 ak/h auditoorne õpe, 3 ak/h praktika.
6Õppe sisuKoolitus on üles ehitatud sellisel viisil, et põimitud on teoreetiline loeng ning praktilised šokolaaditöö harjutused. Kõiki asju valmistatakse üheskoos, koolitaja ettenäitamisel ja juhendamisel. Kõik saavad vähemalt ühe korra tempereerida šokolaadi enda valitud meetodil.
Peamised teemad:
Ganache ja trühvlite valmistamine
Šokolaadi tempereerimine erinevatel meetoditel
Šokolaaditahvel šokolaadivormi abil

Koolitusel arutletakse muulugas läbi erinevad koostisosad ning mida nende puhul silmas pidada perfektse tulemuse saavutamiseks. Õppetöö lõpus toimub valminud šokolaaditoodete esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud töid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid.

Koolitusel käsitletavad teemad: Šokolaadi liigid, info pakendil, säilitamine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;peamised vead ja nende vältimine;dekoratsioonid;töötamine vormidega.
7Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
8Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid.
9Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa õppetööst, väljastatakse tõend.  
10Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldusKondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist tundi.
Scroll to Top