Koolituskava
Suvise marjahooaja kindlad hitt-magustoidud on pavlova ja beseerull, sest värsked marjad harmoneeruvad suurepäraselt kerge vahukoorekreemi ja krõbeda beseega.
Tule ja õpi parasjagu hooaja alguses selgeks, kuidas valmib ideaalne besee ja põnevad küpsetised sellest.
Tehtud tooted saab koju kaasa!
Koolitus sobib hästi algajatele. Eelnevad teadmised ei ole vajalikud.
Koolitus kestab 3-4 tundi.
Valmistame:
– pavlova vaarikatega
– pavlova granadilliga
– beseerull maasikatega
– beseekaunistused
– sidruni beseerull
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
1 | Õppekava nimetus | Beseekoolitus – pavlova ja beseerull |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevaid besee liike ja nendest tooteid – pavlovat, beseerulli ja kaunistusi. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – besee tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 4 akadeemilist tundi, sh 0,5 ak/h auditoorne õpe, 3,5 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud besee valmistamise põhimõtted – on aru saanud besee valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades beseerulli ja pavlovat ning kaunistusi. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühe toote. Valmistame: – pavlova vaarikatega – pavlova granadilliga – beseerull maasikatega – beseekaunistused – sidruni beseerull Õppetöö lõpus toimub valminud toodete esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud tooteid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: Erinevat liiki beseed: šveitsi, prantsuse ja itaalia.Besee ja sellest toodete valmistamine, küpsetamine, säilitamine.täidiste valmistamine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;viimistlemine ja dekoreerimine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |