Koolituskava
Siia koolitusele on kokku kogutud desserdid, mida hinnatakse ja armastatakse kogu Euroopas.
Koolitusel esindatud dessertide tundmine on hea loomulikult seetõttu, et see avardab silmaringi ja loomulikult on need desserdid maitsvad – kindel on see, et iga pere leiab siit oma lemmiku. Aga ka kondiitrile on klassikaliste dessertide tegemise oskus hädavajalik, sest kliendid tunnevad neid desserte ja ostavad hea meelega.
Mis on aga kõige olulisem – klassikalised desserdid on vundamendiks tänapäeva kondiitrimaailmas. Dessertide elemendid, mida koolitusel õpime ja kõik koos läbi teeme, annavad osalejatele oskused ja enesekindluse, et katsetada ka järgmisi desserte.
See on koolitus, mis sisaldab muuhulgas selliseid olulisi elemente nagu besee, biskviit, keedutainas, itaalia besee, itaalia besee võikreem, pate a bombe, keedukreem, mousseline kreem.. Kõik teeme koos läbi!
Kursus sobib nii hobikokkajale kui ka edasijõudnutele – retsepte jagub igale tasemele. Eelnevaid teadmisi ei ole nõutud.
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab 5-6 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Erinevate maade desserdid |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevate rahvaste desserte – Opera, Sacher, Printsessitort, Karpatka, Schwarzwald, Tiramisu, Kiievi tort. Oskab neid korrektselt kokku panna ja viimistleda. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – dessertide tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 6 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 5 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud koolituskavas nimetatud dessertide valmistamise põhimõtted – on aru saanud nende valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades tainaid ja täidiseid ning viimistledes tooteid seejärel erinevate kreemide ja dekoratsioonidega. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond kaalub valmis ühe desserdi tooraine ja seejärel valmistatakse üheskoos: SacherPrintsessitortKarpatkaTiramisuSchwarzwaldKiievi tortOpera Õppetöö lõpus toimub valminud toodete esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud tooteid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: Tainaste valmistamine, küpsetamine, säilitamine;täidiste valmistamine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;toodete korrektne viimistlemine;dekoreerimine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |