Pärmitainast saiakesed ja pirukad

1Õppekava nimetusPärmitainast saiakesed ja pirukad
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕppija valmistab erinevate täidistega korrektseid saiakesi ja pirukaid. Oskab neid viimistleda, kaunistada ja glasuurida.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – saiakeste ja pirukate tegemist õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht7 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 6 ak/h praktika.
6EesmärkÕppija on omandanud saiakeste ja pirukate valmistamise põhimõtted – on aru saanud valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades tainaid ja täidiseid ning viimistledes saiakesi ja pirukaid.
7Õppe sisuKoolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühed saiakesed ja pirukad.

Koolitusel valmivad tooted:
Lihapirukad,
Kohupiimakorp,
Pitsasaiakesed,
Singipirukad,
Moonirullid,
Kaneelirullid,
Võiroosid,
Moosisaiakesed,
Moskva saiakesed mannakreemiga,
Vaniljekreemisaiakesed.

Koolitusel käsitletavad teemad:
Eeltaignaga ja eeltaignata pärmitaigna valmistamine
Taigna kääritamine
Soolaste ja magusate täidiste valmistamine
Toodete vormimine
Toodete kergitamine
Saiakeste ja pirukate küpsetamine
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.  
11Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus

Õppekava alus
Pagariteemaliste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.

Scroll to Top