Magusad koolitused kõigile

Toidukoolitused algajatele ja hobikokkadele

Eesti ja Euroopa parimatelt kondiitritelt

Makroonikoolitus

1Õppekava nimetusMakroonide valmistamine
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕpilane valmistab erinevate täidistega korrektseid makroone.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – makroonide tegemist õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht5 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 4 ak/h praktika.
6EesmärkÕpilane on aru saanud makroonide valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades makroonikestasid ja täidiseid (sh besee, ganache, tarretis, soolakaramell, võikreem) ning pannes kokku korrektsed makroonid.
7Õppe sisuKoolitus algab teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab maroone. Valmistatakse: Soolakaramelli makroonidTroopilised makroonidMakrooni minikoogikeYuzu makroonidKirsi ja šokolaadi makroonidPistaatsia ja vaarika makroonidBanaanimakroonid   Õppetöö lõpus toimub valminud küpsetiste esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud küpsetisi ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: küpsetiste valmistamiseks sobiv tooraine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;peamised vead ja nende vältimine;makroonide kaunistamine ja erikuju tegemine;valminud küpsetise struktuuri, küpsuse ja maitse analüüs.
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud makroonide korrektsust. Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed makroonid, väljastatakse tunnistus. Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa õppetööst, väljastatakse tõend.  
11Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldusKondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist tundi.
Scroll to Top