Veebikoolitus – Suvi – Eestimaa viljade parimad maitsed
Kursuse kohta
Mida ma õpin?
- ideaalse besee valmistamine;
- kuidas valmistada siidist võiet;
- Itaalia besee ja sellest võikreemi valmistamine;
- lõikekookide valmistamine;
- kuidas teha mahlakat biskviiti ja sellest rullbiskviiti;
- kuidas teha mousse´i (suus sulav vaht);
- kuidas teha krõbedat põhja desserdile;
- kuidas teha siidist džemmi ja geeli;
- kuidas panna kokku minidesserte silikoonvormi;
- kuidas teha glasuuri ja katta sellega koogikesi;
- siidise jäätise ja sorbeti valmistamine kodustes tingimustes;
- vahvlikorvi ja karamellikastme valmistamine jäätisele;
- veluuri valmistamine ja desserdi veluurimine;
- tartleti valmistamine - ideaalne tainas ja sellega vormide vooderdamisprotsess;
- keedukreem ja sellel baseeruvad kreemid;
- pirnide pošeerimine;
- Charlotte tordi kokkupanek;
Kursuse õppekava
Rabarberipavlova
Pavlova on suviste magustoitude kuninganna. Seda teavad kõik, et magus besee sobib oivaliselt suviste mahlakate marjadega. Aga üllata sel suvel oma lähedasi ja sõpru hoopis rabarberipavlovaga, kus küpsetatud rabarber ja rabarberivõie tasakaalustuvad besee magusust. Besee on aga pritsitud hoopis tagurpidi silikoonvormi peale, et moodustuks beseekausike, kuhu hõlpsalt täidised panna.
-
Sissejuhatus
00:32 -
Pavlova besee tegemine
12:23 -
Rabarberi täidis ja kreem
15:32 -
Kokkupanek
04:27
Maasika-lõikekook
Klassikalisest maailmakuulsast koogist Operast snitti saanud uus ja värske maasikakook, milles on justkui kõik Opera elemendid, aga hoopis uues kuues.
-
Biskviit ja immutusvedelik
15:47 -
Maasikakreem
07:17 -
Itaalia besee võikreem
12:01 -
Maasikadžemm
06:25 -
Dessert on valmis!
03:36
Ploomijäätis
Kujutle suussulavat ahjuploomidest valmistatud jäätist, mis on rikkalik ja kreemjas. Küpsetatud ahjuploomid karamellistatakse just õige magususe saavutamiseks. Jäätise aluseks on rammus koorene baas ehk vanillikaste, mis on segatud pehmete, sügavalt lillakaspunaste ploomidega, andes sellele kauni marmorja välimuse.
-
Sissejuhatus
01:47 -
Ploomide ettevalmistus ja vanillikaste
10:23 -
Sorbett
02:48 -
Vahvel
10:10 -
Koorejäätise valmistamine
06:38 -
Karamellikaste
03:59 -
Serveerimine
02:27
Õuna minidessert
Selles modernses magustoidus on õunad peidetud desserdi sisse ja krõbedast kattest saab desserdile põhi. Jäätise asemel aga tasakaalustab õuna hapukust ja desserdi krõbedust kodujuustu-vahukoorevaht.
-
Glasuur
09:33 -
Õunatäidis
05:03 -
Krõbe põhi
08:22 -
Mousse
15:07 -
Glasuurimine
04:58
Pirni Charlotte
Charlotte Russe on tõeline pidusöök silmadele ja maitsemeeltele. Selle kõrge ja uhke koogi ümber on ritta seatud pehmed biskviitküpsised, mis loovad elegantse ja korrapärase piirjoone.
-
Ettevalmistused ja biskviit
15:44 -
Pirnitäidis
02:59 -
Kreem ja sisu
10:58 -
Kokkupanek ja viimistlemine
12:08
Põldmarjatartlett
Kujutage ette põldmarjatartletti, mis on justkui suvine aas ja iga selle amps viib teid marjade magus-hapuka maitse ja liivataina rikkaliku tekstuuri harmooniasse. Põldmari tasakaalustab oma õrnalt hapuka maitsega imeliselt mandlist keeksi ja liivatainast.
-
Sissejuhatus
02:29 -
Taina tegemine
11:19 -
Mousse
13:37 -
Keeksikiht
04:02 -
Tartletivormide vooderdamine
08:12 -
Džemm
04:26 -
Keedukreem
06:30 -
Veluurimine
04:46
Jõhvika rullbiskviit
Mõtle, särtsakas rullbiskviit, mis on täidetud rikkaliku ja kreemja karamellitäidisega. Karamellile on tasakaaluks lisatud kodumaiste jõhvikate hapukas noot. Biskviit ise on õhuline ja kerge, kuid samas niiske ja rikkalik. Pelgalt mõte sellest viib keele alla!
-
Sissejuhatus
00:55 -
Biskviit
14:02 -
Geel
03:19 -
Šokolaadi-kohupiimakreem
03:39 -
Kokkupanek ja rullimine
07:48 -
Viimistlemine
09:49
Üliõpilaste hinnangud ja ülevaated
-
LevelAll Levels
-
Total Enrolled155
-
Duration5 hours
-
Last Updated18. apr. 2025
-
CertificateCertificate of completion
Koolitaja
Kursus sisaldab
- 5 h videomaterjali
- põhjalik teoreetiline õppematerjal (71 lk)
Vajalikud töövahendid
- Õpe toimub õppija köögis, vajalikud vahendid:
- töölaud
- ahi ja pliit
- külmik
- termomeeter
- mikser
- saumikser
- väikevahendid
- silikoonvormid
- blender
- Vajalik tooraine on ära toodud e-õppe keskkonnas retseptides.
Sildid
Sihtgrupp
- algaja
- hobikondiiter
- kondiiter
Säästa oma aega ja raha
Õige tooraine retsepti tegemiseks kodus
Õige tooraine
retsepti tegemiseks kodus
Kas sul on ka nii, et leiad hea retsepti ja tooraine leidmine osutub parajaks peavaluks?
Tean, et tavapoest on keeruline leida kakaovõid, ja head šokolaadi, ning vahel puudub meie koduköögist mõni lihtne töövahend.
Lisaks müüvad kondiitripoed suurtes kogustest spetsiifilisi tooraineid, mida mujal kasutada ei saa.
Ostad suure purgi ja ülejäänud läheb vanaks, ning pead ära viskama.
Kellele see küll meeldiks?
Olen sinu jaoks kokku pannud iga veebikoolituse juurde spetsiifilisemad toorained, mida sa ei saa osta oma kodupoest.
Vahel ei leia ka kondiitripoest, sest seal on see otsas.
Ma tõesti soovin, et sinu aeg köögis oleks võimalikult pingevaba.
Ja et kõik õnnestuks.
Niisiis saad sa vajalikud asjad kiirelt ja mugavalt tellida siit, kodust lahkumata, oma kööki.
Asjad on kaalutud väiksematesse pakenditesse, et sa ei peaks muretsema, et midagi prügikasti viskad.
Nii hoiad oma raha.

-
BLUE SOSA pulbervärv, 70g
25,00 € -
Kiirusta! Ainult 2 tk alles!
Silikomart šabloon PIUMA
30,00 € -
Kiirusta! Ainult 1 tk alles!
-
Martellato šabloon Heart CHASIL3
26,00 € -
Martellato šabloon Star CHASIL29
26,00 € -
Kiirusta! Ainult 1 tk alles!
-
Kiirusta! Ainult 1 tk alles!
-
Kiirusta! Ainult 1 tk alles!
Pavoni silikoonvorm Gel PX4362
33,00 € -
Kiirusta! Ainult 2 tk alles!
-
Silikomart tainarull suur
25,00 € -
Silikomart veluursprei valge
18,00 € -
Kiirusta! Ainult 2 tk alles!
Silikomart veluursprei kuldne
18,00 € -
Silikomart veluursprei roosa
18,00 € -
Kiirusta! Ainult 2 tk alles!
Silikomart veluursprei kollane
18,00 €
Aitäh!