20-minutilise veebikoolituse läbimisel valmistad mõnusa koduse šokolaadikreemi, mis sisaldab rohkelt pähkleid ja enda tehtud karamelli. Kreemi enda valmistamiseks kulub kokku umbes 2 tundi.
Šokolaadikreem ei vaja erilisi töövahendeid, ent üks saumikser, blender, köögikombain vms pähkleid purustav masin on kursuse läbimiseks vajalik.
Veebikoolitus sobib nii hobikokkajale kui ka algajatele.
Veebikoolituse hind sisaldab:
- aastast ligipääsu õppekeskkonnale, kus on lihtsasti jälgitavad õppevideod ja retseptid
- soovijatele ka koolitaja tagasisidet ligi 15 minutit
Koolitus kestab 20 minutit.
1 | Õppekava nimetus | Veebikoolitus „Metspähkli-šokolaadikreemi valmistamine“ |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab metspähkli-šokolaadikreemi. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Sihtgrupp – kõik metspähkli-šokolaadikreemi tegemist õppida soovijad. Kreemi valmistamiseks on vajalikud kodune köök (blender, termomeeter), tooraine retsepti alusel ja koolituse jälgimiseks netiühendusega arvuti või nutiseade. |
5 | Õppe kogumaht | 2,5 astronoomilist tundi, sh 30 minutit iseseisvat õpet e-õppe keskkonnas ja 2 tundi praktikat koduses köögis. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud metspähkli-šokolaadikreemi valmistamise põhimõtted, valmistab iseseisevalt karamelli, pralinee ja sellest omakorda kreemi, tempereerib selle. |
7 | Õppe sisu | Õppija mõtleb kaasa šokolaadikreemi tegemise põhimõtteid käsitleva õppevideoga ning valmistab videos näidatud toodet, jälgides retsepti. Õppija, kes soovib veebikoolituse läbimise kohta tunnistust, pildistab valminud kreemi ja saadab foto koolitajale tagasiside saamiseks. Vajadusel annab koolitaja tagasisidet ühe korra veel, et toetada kvaliteetsete maiustusteni jõudmist. Koolitusel käsitletavad teemad: pähklite röstimine;suhkru karamelliseerimine;pralinee valmistamine;kreemi valmistamine ja tempereerimine;kreemi säilitamine. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub õppija koduses köögis, vajalikud vahendid: töölaud, ahi, külmik, blender, termomeeter. Vajalik tooraine on ära toodud e-õppe keskkonnas retseptides, mille hulgast õppija saab koolituse käigus valida. |
9 | Õppematerjalide loend | E-õppe keskkond veebis sisaldab õppevideot, mida saab aasta jooksul vaadata ning retsepte. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Õppija, kes soovib lõpetada veebikoolituse tunnistusega, esitab maiustust fotodel. Koolitaja annab tagasiside enamasti viie tööpäeva jooksul. Õppijale, kes fotosid korrektsetest veebikoolituse jooksul valmistatud maiustustest ei esita, väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | Kondiiter, tase 4 kutsestandardi kompetents Kondiitritoodete valmistamine. |