Koolituskava
Profitroolide koolitusel valmistame rohkelt erinevaid põnevate täidistega krõbeda kattega profitroole ehk puffe.
Imelised profitroolid ei jäta kedagi külmaks – nad meeldivad nii lastele, aga sobivad väga hästi ka täiskasvanute pidulaudadele.
Lisaks on neid lihtne teha, mugav serveerida ja hea näpuvahelt süüa!
Koolitusel valmistame lisaks erinevatele põnevatele sisudele ka erinevad keedutainad – klassikalise, šokolaadi, gluteenivaba ja juustuga!
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolitus kestab 5 tundi.
1 | Õppekava nimetus | Profitroolid ehk puffid – magusad ja soolased |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevate täidiste ning katetega korrektseid profitroole. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – profitroolide tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 6 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 5 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud profitroolide valmistamise põhimõtted – on aru saanud profitroolide valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades keedutainast, täidiseid, küpsetades profitroole ja viimistleda seejärel erinevate kreemide ja dekoratsioonidega. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühed profitroolid. Valmistatakse: granadilli profitroolidmaasika-laimi profitroolidmetspähkli ja piimašokolaadi profitroolidprofitroolid toorjuustukreemi ja kirsikeedisegamustika ja Earl Grey profitroolidsuitsukala profitroolidtuunikala ja kapparitega profitroolidsuitsukana ja päikesekuivatatud tomati profitroolidjuustu ja pesto profitroolid Õppetöö lõpus toimub valminud puffide esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud tooteid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid. Koolitusel käsitletavad teemad: küpsetiste valmistamiseks vajalik tooraine;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;peamised vead ja nende vältimine;profitroolide täitmine, viimistlemine ja dekoratsioonid. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |