Õppekava – Juuretisega leivad ja saiad

Juuretisega leivad ja saiad

  1. Õppekavarühm Toiduainete töötlemine
  2. Õppe kogumaht (akadeemilistes tundides): 20 tundi. kontakttunde: 20, sh praktline töö: 18
  3. Õppekava koostamise alus Õppekava koostamise aluseks on 4.taseme pagari kutsestandardi kompetentsid B.2.1-B.2.5. 
  4. Sihtgrupp 

Koolituse sihtgrupiks on algajad pagarid, kondiitrid ja kokad. Sobib ka koduköögi küpsetajatele, ettevõtjatele, kes soovivad oma oskusi arendada. 

  1. Õppe alustamise tingimused Nõuded puuduvad
  2. Õppe eesmärk Koolituse tulemusena oskab õppija valmistada juuretisega kääritatud leiba
  3. Õpiväljundid Koolituse lõpuks õppija: – valmistab ette vajalikud seadmed ja toorained; – valmistab  tainad vastavalt retseptile; – vormib ja küpsetab tooted vastavalt tehnoloogilisele juhendile; – teab toodete kvaliteedi näitajaid ja teab võimalike defektide ja vigade põhjuseid. 
  4. Õppesisu 

Teema nimetus 

Juuretise valmistamine, paljundamine

Keedu valmistamine, keeduga peenleiva valmistamine

Rukkileiva taina valmistamine, kääritamine, kergitamine ja rukkileiva küpsetamine

 Praktikum pagaritöökojas 18 tundi. 

Loeng, demonstratsioon, juhendamisega praktiline töö.

9. Õppekeskkond 

Teoreetiline osa viiakse läbi õppeklassis, kus on õppetööks vajalik sisustus ja õppetehnika. Praktiliseks õppeks on 12-kohalised õppeklassid sisustatud järgmiselt: pagariahjud, kerkekapp, tainasegajad, pagarilauad, vahustajad, külmikud, kaalud jm väiketöövahendid. Puhastus- ja hügieenitarbed. 

10. Iseseisev töö 

Puudub

  1. Õppematerjalide loend Puuduvad 
  2. Nõuded õpingute lõpetamiseks, sh hindamismeetodid ja hindamiskriteeriumid

Osalemine praktilises tegevuses. 

Hindamismeetodid: Praktiline töö: pagaritoodete valmistamine ja analüüs.

Hindamiskriteeriumid: Juuretisega leivad on valmistatud vastavalt tehnoloogilisele juhendile.

  1. Kursuse läbimisel väljastatav dokument (tunnistus või tõend): Koolituse läbinutele väljastatakse tõend koolitusel osalemise kohta. 
  2. Koolitaja kompetentsust tagava kvalifikatsiooni või õpi- või töökogemuse kirjeldus 

Toiduainete töötlemise valdkonna kutseõpetaja, kellel on toiduainete töötlemise magistrikraat ja õpetaja kvalifikatsioon. Lisaks on ka täiskasvanute koolitaja 5 tase kvalifikatsioon ja täiskasvanute koolitaja töökogemus.

Scroll to Top