1 | Õppekava nimetus | Makroonide valmistamine edasijõudnutele |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õpilane valmistab erinevate täidistega korrektseid makroone ja tooteid nendest. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – makroonide tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 8 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 7 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õpilane on aru saanud makroonide valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab makroone ja tooteid nendest. Koolitusel käsitletavad teemad: makroonide tooraine; makroonitaina valmistamine, küpsetamine; peamised murekohad ja nende lahendused; makroonide kaunistamine ja erikuju tegemine; tooted makroonidest: kuubik, püramiid, kook, pulga otsas makroon. Koolitusel valmivad tooted: – makroonikuubik; – makroonipüramiid; – makroonikook; – pulgamakroonid. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õppeköögis, mis on täielikult varustatud õppetööks vajaliku tehnikaga. Osalejatele on tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud makroonide korrektsust. Osalejatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed makroonid, väljastatakse tunnistus. Osalejatele, kes ei saavutanud õpitulemusi, kuid võtsid osa õppetööst, väljastatakse tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi. Praktiline õpetamise kogemus vähemalt 50 akadeemilist tundi. |