1 | Õppekava nimetus | Brioche tainast saiakesed ja pirukad |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab erinevate täidistega korrektseid saiakesi ja pirukaid. Oskab neid viimistleda, kaunistada ja glasuurida. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Õpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – brioche tainast saiakeste pirukate tegemist õppida soovivad isikud. |
5 | Õppe kogumaht | 8 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 7 ak/h praktika. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud brioche tainast pirukate valmistamise põhimõtted – on aru saanud valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades tainaid ja täidiseid ning viimistledes ja dekoreerides pirukaid seejärel. |
7 | Õppe sisu | Koolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühe saiakeste või piruka retpseti. Koolitusel käsitletavad teemad: Brioche pärmitaina valmistamine Taina kääritamine külmkapi meetodil Soolaste ja magusate täidiste valmistamine Toodete vormimine Toodete kergitamine Toodete küpsetamine Toodete kaunistamine Koolitusel valmivad tooted: Cinnabon mascarpone toorjuustu kattega (kaneelirull) Pecanbon- kaneelirull soolakaramelliga ja pekaanipähklitega Sidrunirull Kardemonisaiad soolakaramelli täidisega tassikoogi seelikus Rootsi šokolaadisaiakesed pistaatsia pähklitega Moonisaiakesed Vastlakuklid mandli krõbedikuga Singi-parmesani saiakesed Spinati-feta saiakesed parma singiga Mini-burgerid veiselihast |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks. |
9 | Õppematerjalide loend | Koolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Koolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend. |
11 12 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus Õppekava alus | Pagariteemaliste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. – |