Trühvlid ja kommid

1Õppekava nimetusTrühvlite valmistamine ja kommivormidega töötamine
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕpilane valmistab erinevate täidistega korrektseid trühvleid ja komme.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp – kommide ja trühvlite tegemist õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht12 akadeemilist tundi, sh 2 ak/h auditoorne õpe, 10 ak/h praktika.
6EesmärkÕppija on omandanud trühvlite ja vormikommide valmistamise põhimõtted, valmistab õpperühmas täidised ja katab need šokolaadi ning dekoratsioonidega.
7Õppe sisuKoolitus algab teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab ühed trühvlid.
Valmistatakse:
Jõuluhõngulised pähklitrühvlid
Baileys trühvlid
Kirsi ja kohvi trühvlid
Koorelikööri kommid
Granadilli kommid
Maapähkli ja soolakaramelli kommid
Mojito kommid
Pekanipähkli ja karamelli kommid
Mango ja kohvi kommid
PB&Jelly
Troopiline marmelaadikomm

Õppetöö lõpus toimub valminud trühvlite esitlus, mille käigus analüüsitakse tehtud trühvleid ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised aspektid.

Koolitusel käsitletavad teemad: šokolaadiga töötamise põhitõed;õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;tempereerimine;kommivormidega töötamine;trühvlid ja nende dekoreerimine.
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.  
11Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldusKondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.
12Õppekava alus
Scroll to Top