New York rolls ehk rullcroissantid

1Õppekava nimetusNew York rolls ehk rullcroissantid
2Õppekava rühmToiduainete töötlemine
3ÕpiväljundidÕppija valmistab erinevate täidistega korrektseid rullcroissante. Oskab neid viimistleda, kaunistada ja glasuurida.
4Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimusedÕpingute alustamise tingimused puuduvad. Sihtgrupp –rullcroissantide tegemist õppida soovivad isikud.
5Õppe kogumaht7 akadeemilist tundi, sh 1 ak/h auditoorne õpe, 6 ak/h praktika.
6EesmärkÕppija on omandanud rullcroissantide valmistamise põhimõtted – on aru saanud valmistamise teooriast ning oskab rakendada teoreetilisi teadmisi praktikas – valmistades tainaid ja täidiseid ning viimistledes ja dekoreerides croissante seejärel.
7Õppe sisuKoolitus algab põgusa teoreetilise loenguga, millele järgneb praktika – õppijad jagunevad meeskondadesse ning iga meeskond valmistab vähemalt ühed croissantid.

Koolitusel käsitletavad teemad:
Pärmi-lehttaina valmistamine
Taina kääritamine
Kihistamine võiga
Soolaste ja magusate täidiste valmistamine
Toodete vormimine
Toodete kergitamine
Toodete küpsetamine
Koolitusel valmistame: 
Cappuccino roll croissant
Seene-juustu roll croissant
Soolakaramelli-šokolaadi roll croissant
Pistaatsia roll croissant
Vanilje-maasika  roll croissant
Kardemoni roll croissant
Tsitruselise plahvatuse roll croissant
8Õppekeskkonna kirjeldusÕpe toimub modernses õpperuumis, mis on täielikult varustatud õppeks vajaliku tehnikaga. On tagatud töövahendid, põlled, tooraine ja pakendid tehtud toodete kaasa võtmiseks.
9Õppematerjalide loendKoolitaja poolt koostatud materjalid paberkandjal.
10Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendidKoolituse lõpetamise eelduseks on osalemine õppetöös 100%. Koolituse jooksul hinnatakse tööprotsessi teostamist – õigete töövahendite- ja võtete kasutamist. Lõpus hinnatakse valmistatud toodete korrektsust. Õppijatele, kes on osalenud õppetöös nõutud mahus, kasutavad õigeid töövõtteid ning valmistavad korrektsed tooted, väljastatakse tunnistus. Muul juhul väljastatakse soovi korral tõend.  
11Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus

Õppekava alus
Pagariteemaliste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna.

Scroll to Top