1 | Õppekava nimetus | Veebikoolitus „Vastlakuklid“ |
2 | Õppekava rühm | Toiduainete töötlemine |
3 | Õpiväljundid | Õppija valmistab vastlakuklid. |
4 | Sihtgrupp ja õpingute alustamise tingimused | Sihtgrupp – kõik vastlakuklite tegemist õppida soovijad. Kuklite valmistamiseks on vajalikud kodune köök, tooraine retsepti alusel ja koolituse jälgimiseks netiühendusega arvuti või nutiseade. |
5 | Õppe kogumaht | 4 astronoomilist tundi, sh 1 tund iseseisvat õpet e-õppe keskkonnas ja 3 tundi praktikat koduses köögis. |
6 | Eesmärk | Õppija on omandanud vastlakuklite valmistamise põhimõtted, valmistab iseseisevalt kuklid, 4 täidist (soolakaramell, granadillikaramell, marjamoos ja martsipan) ning vahukoorektreemi. |
7 | Õppe sisu | Õppija mõtleb kaasa vastlakuklite tegemise põhimõtteid käsitleva õppevideoga ning valmistab videos näidatud toodet, jälgides retsepti. Õppija, kes soovib veebikoolituse läbimise kohta tunnistust, pildistab valminud toote ja saadab foto koolitajale tagasiside saamiseks. Vajadusel annab koolitaja tagasisidet ühe korra veel, et toetada kvaliteetsete maiustusteni jõudmist. Koolitusel käsitletavad teemad: pärmitaina tegemine;kuklite vormimine ja küpsetamine;täidiste valmistamine: soolakaramell, marjamoos, granadillikaramell, martsipanitäidis;vahukoorekreemi valmistamine;kuklite kokkupanek. |
8 | Õppekeskkonna kirjeldus | Õpe toimub õppija koduses köögis, vajalikud vahendid: töölaud, ahi, külmik, mikser, termomeeter. Vajalik tooraine on ära toodud e-õppe keskkonnas retseptides, mille hulgast õppija saab koolituse käigus valida. |
9 | Õppematerjalide loend | E-õppe keskkond veebis sisaldab õppevideot, mida saab aasta jooksul vaadata ning retsepte. |
10 | Lõpetamise tingimused ja väljastatavad dokumendid | Õppija, kes soovib lõpetada veebikoolituse tunnistusega, esitab maiustust fotodel. Koolitaja annab tagasiside enamasti viie tööpäeva jooksul. Õppijale, kes fotosid korrektsetest veebikoolituse jooksul valmistatud maiustustest ei esita, väljastatakse soovi korral tõend. |
11 | Koolituse läbiviimiseks vajaliku kvalifikatsiooni, õpi- või töökogemuse kirjeldus | Kondiitrialaste kursuste läbimine vähemalt 50 akadeemilist tundi või õpetamise kogemus ja silmapaistvad tulemused õpetataval teemal praktikuna. |
12 | Õppekava alus | – |