Merle juhendab stuudios prantsusepäraste dessertide valmistamist!
Paralleelselt küpsetamisega on Merle nautinud ka erialaste avalike ja privaatkoolituste läbiviimist, esialgu koduköögis, kuid 2021. aasta sügisest alates ka Tartu Rahvaülikoolis. 2022. aasta sügisest alustab Merle koolitamist ka Tallinnas ning asub lisaks õppima toiduainete tehnoloogiat Eesti Maaülikoolis.
Merle Jakobson - Merle töötab kondiitrina, olles omandanud kondiitridiplomi Le Cordon
Bleu kokakoolist Pariisis.
Seejärel
on Merle end kondiitrialaselt täiendanud
erinevates meistriklassides, näiteks selliste nimekate kondiitrite käe all ja
sellistes kondiitrikoolides nagu Le Cordon Bleu London, Guillaume Mabilleau,
Christophe Renou, Hans Ovando, Dinara Kasko, Polly Kosheleva, Aleksandr
Trofimenkov (Kica International Culinary Academy), Chocolate Academy, Kirsten
Tibballs (Savour School) jt.
Tartus, Tähtveres tegutsevas väikeses kondiitriäris
Merlette (merlette.ee)
valmivad eritellimusel tordid, koogid ja muud prantsusepärased
maiustused.
Tähtvere õunaõue- ja õunaõiepäevade raames avab Merle
traditsiooniliselt oma
populaarse kodukohviku.