
Koolituse hind sisaldab: õppematerjalid, tooraine, lõunasöök esimesel päeval, kohv-tee, pakend toodete koju viimiseks.
Koolituse toimub:
esimesel päeval kell 10-18
teisel päeval kell 9-14
Õppijatelt eelnevat haridust ega kogemust ei ole nõutud, koolitus sobib hästi algajale!
Koolitaja Olga Kaju
Koolitusel käsitletavad teemad:
- küpsetiste valmistamiseks sobiv tooraine;
- õigete töövahendite ja -võtete kasutamine;
- peamised vead ja nende vältimine;
- dekoratsioonid;
- valminud küpsetise struktuuri, küpsuse ja maitse analüüs.
06.-07.mai - Kondiitrikunsti alused
216,00 €
Tegemist on põhjaliku baaskoolitusega
olulisematest kondiitrielementidest, et
osalejad oskaksid edaspidi luua kodus imelisi hõrgutisi, tundes hästi oma toorainet ja
korrektseid töövõtteid. Kahepäevaline koolitus hõlmab nii põhjalikku teoorialoengut kui ka praktikat.
Kõik saavad dessertide valmistamisprotsessis kaasa lüüa – üheskoos rullitakse
lehttainast, valmistatakse keedutainast,
ehitatakse ilusat minidesserti, dekoreeritakse neid isetehtud šokolaadikaunistustega ja
lõpuks valmistatakse veel nii sefiiri kui ka
vahukomme.
Koolitus on üles ehitatud sellisel viisil, et
põimitud on teoreetiline loeng ning
praktilised harjutused erinevate populaarsete
kondiitrielementide osas. Praktilisi harjutusi
tehakse üheskoos, koolitaja ettenäitamisel ja juhendamisel.
Valmivad elemendid:
- Liivataigen
- Keedutaigen
- Biskviidid (sh genoise, joconde, brownie, red velvet)
- Ganache
- Kreemid ja vahud
- Marjakihid
- Krõbekihid
- Glasuurid
- Lehttainas
- Brioche
- Täidised
- Šokolaadidekoor
- Sefiir, vahukommid, marmelaad
Koolitusel arutletakse läbi erinevad
koostisosad ning mida nende puhul silmas
pidada perfektse tulemuse saavutamiseks – mis, millega ja kuidas reageerib. Seejärel
valmistatakse üheskoos tehtud toodetest
näidistordid/desserdid.
Õppetöö lõpus toimub valminud küpsetiste esitlus, mille käigus
analüüsitakse tehtud küpsetisi ning arutletakse veel kord läbi olulisemad teoreetilised baasteadmised.